• Gold

Altensis'in Verdiği Hizmetler

Proje Sahibi Turkcell Gayrimenkul Hizmetleri A.S. Kapalı Alanı 11.400 m2
Projenin Yeri İzmir Sertifika Tipi LEED GOLD

Altensis'in Verdiği Hizmetler

Proje Sahibi Turkcell Gayrimenkul Hizmetleri A.S.
Projenin Yeri İzmir
Kapalı Alanı 11.400 m2
Sertifika Tipi LEED GOLD

‘’Türkiye’ nin verisi Türkiye’ de kalmalıdır’’ sloganı ile yola çıkan Turkcell, Ege Bölgesi’ nin ilk ve tek Tier III Sertifikalı veri merkezini hizmete sunmuştur. İzmir Menderes mevkiinde inşa edilen Turkcell İzmir Veri Merkezi, LEED for New Construction (Yeni Binalar) kategorisinde ve GOLD seviyesinde sertifika almaya hak kazanmıştır.

Turkcell İzmir Veri Merkezi’ nde yerel kaynakları korumanın öncelikli olduğu yaklaşıma ilave olarak, çevre ile uyumlu ve insan sağlığını gözeten yaklaşımlar öne çıkmaktadır. Turkcell İzmir Veri Merkezi’ nin alt yapısı kurulmuş bir lokasyonda bulunması ile bina çevreye zarar vermeden bölgeye adapte olabilmektedir. Gerek belgedeki toplu taşıma imkanları gerek Turkcell’in sağladığı toplu taşıma imkanları ile bireysel araç kullanımı ve buna bağlı olarak karbon salınımı azaltılmaktadır.

Proje kapsamında verimli su armatürlerinin kullanımı ile % 45 oranında su tasarrufu sağlanmıştır. İzmir bölgesinde yer alan veri merkezinin peyzaj alanında su kaynaklarını koruyacak önlemler alınmıştır. Yerel, adapte olmuş bitkilerin yanı sıra peyzaj tasarımına kurakçıl bitkiler eklenmiştir. Bunlara ilave olarak yağmur suyu ve klima drenaj suları peyzaj sulamasında kullanılmıştır. Bu sayede peyzaj sulaması şebeke suyuna ihtiyaç duyulmadan sağlanabilmektedir.

Proje kapsamında kullanılan tüm servis sistemlerinde enerji verimliliğine büyük önem verilmiştir. Verimli aydınlatma armatürleri, ısıtma, soğutma ve havalandırma sistemleri kullanılarak Amerikan Enerji Verimliliği Standardı (ASHRAE) gereklilikleri ön planda tutulmuştur.

İç mekan kullanıcı konfor koşullarının sağlanması hedeflenmiştir ve inşaat malzemeleri seçiminde boya ve yapıştırıcı gibi yapı kimyasallarının, uluslararası iç mekan hava kalitesi standartlarına uygun şekilde seçilmesine dikkat edilmiştir.

İnşaat aşamasından başlayarak işletme süreci boyunca atık yönetim planları oluşturulmuştur. Saha atıklarının büyük bir kısmı toplanarak geri dönüşüme kazandırılmıştır. İşletme süresince ise, katlarda çıkan geri dönüştürülebilir atıklar toplanarak geri dönüşüm için gönderilecektir.