• Platinum

Altensis'in Verdiği Hizmetler

Enerji Modellemesi, Enerji Verimliliği Mühendislik Desteği, Günışığı Modellemesi, LEED Danışmanlık

Proje Sahibi MASS Design Tekstil Kapalı Alanı 11,600 m²
Projenin Yeri Osmangazi, Bursa Sertifika Tipi LEED v4 BDC

Altensis'in Verdiği Hizmetler

Enerji Modellemesi, Enerji Verimliliği Mühendislik Desteği, Günışığı Modellemesi, LEED Danışmanlık

Proje Sahibi MASS Design Tekstil
Projenin Yeri Osmangazi, Bursa
Kapalı Alanı 11,600 m²
Sertifika Tipi LEED v4 BDC

MASS Design Konfeksiyon üretim ve ihracat süreçlerine çevre dostu olan yeni binası ile hız kazandırmıştır. Yine Bursa Demirtaş Dumlupınar Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan MASS KONFEKSİYON GENEL MERKEZİ binası çevreye duyarlı ve insana saygılı uygulamalar ile LEED v4 BD+C New Construction (Yeni Yapılar) kategorisinde PLATIN seviyesinde sertifika almaya hak kazanmıştır.

MASS KONFEKSİYON GENEL MERKEZİ binası alt yapısı kurulmuş bir OSB alanında bulunması ile doğaya zarar vermeden kullanıcılarına hizmet verebilmektedir. Toplu taşıma imkanlarına yakın konumlanması bireysel araç kullanımının azaltılmasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca elektrikli araç şarj istasyonlarının bulunması ile karbon salınımını azaltmaya teşvik sağlanmaktadır.

Peyzaj tasarımında bitki bio-çeşitliliğine ve yerel bitki kullanımına dikkat edilmiş ve verimli sulama sistemleri tercih edilmiştir. Arazinin tümünde yağmursuyu yönetimi sağlanmış olup kazanılan su peyzaj sulamasında kullanılmakta böylece su verimliliği sağlanmaktadır. Projede ısı adası etkisini azaltacak malzeme seçimlerine öncelik verilmiştir. Bitkilerin yer aldığı orta teras kullanıcılara sosyalleşecek alan sağlamaktadır. Çatı alanı hem gün ışığından yararlanacak hem de güneş enerjisi istemlerine uygun yüzey sağlayacak şekilde eğimli parçalardan oluşmaktadır.

Projede daha az enerji ve su tüketecek sistemlerin kullanılması, iç hava kalitesini arttıracak tasarım ve çözümler oluşturulması hedeflenmiştir. Projede enerji tasarruflu cihaz ve sistemler kullanılmıştır. Ayrıca bina çatısına uygulanan güneş panellerinden kazanılan enerji binada kullanılarak tasarruf sağlanmaktadır. Binada verimli ve konforlu su armatürleri kullanılması ile kullanıcı konforundan ödün vermeden uluslararası standartlarda su verimliliği sağlamaktadır. Bu sayede binanın enerji tüketimi %42’den fazla, iç mekan su tüketimi ise %45’ ten fazla azaltılmıştır. İnşaat sırasında alınan önlemler ve düşük emisyon salınımlı malzeme seçimi ile kullanıcılar için iç hava kalitesi sağlanmıştır. Tüm bunlara ilave olarak, bina sakinlerinin gün ışığından ve manzara görüşünden optimum düzeyde faydalanmalarına dikkat edilmiştir.

Binada kullanılan inşaat malzemelerinde sürdürülebilir ve çevre dostu özellikte olanlar öncelikli olarak tercih edilmiştir. İşletme sürecinde ortaya çıkacak geri dönüştürülebilir yapıdaki atıkları evsel atıklardan ayırmak için her katta geri dönüştürülebilir atık noktaları ve bir adet ana toplama alanı sağlanmıştır. Tüm bu uygulamalar ile kaynakların gereksiz tüketiminin önüne geçilebilecektir.