Yeşil Bina, Temmuz/Ağustos 2017

Sahip olduğu gelişmiş teknoloji ve ileri mühendislik ürünü bütün-cül projesinin yanı sıra çevreye duyarlılığıyla da örnek teşkil eden Avrasya Tüneli, aldığı ödül ve belgelere saygın bir çevre sertifikası daha ekledi. GMW Mimarlık tarafından tasarlanan Avrasya Tüneli İşletme ve Bakım Binası, dünya genelinde sürdürülebilir enerji ve çevre dostu yapılara verilen  LEED Altın serti-fikası aldı.

 

Asya ve Avrupa arasında kıtalar arası yolculuğu 5 dakikaya indiren Avrasya Tüneli çevreye, topluma ve şehre olan duyarlı yaklaşımıyla uluslararası stan-dartlarda örnek olan, ekolojik dengeleri gözeten, çevre dostu özellikleriyle ön plana çıkıyor.

 

Avrasya Tüneli için uluslararası stan-dartlara uygun bir Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirmesi (ÇSED) süreci uygulana-rak, Çevre ve Sosyal Yönetim Planı (ÇSYP) hazırlanmış. ÇSED sürecinde geliştirilen tüm etki azaltıcı önlemler tanımlanarak nihai tasarım, inşaat ve işletme aşamala-rında uygulama yöntemleri ortaya konul-muş. Bununla birlikte LEED standartları kapsamında su ve elektrik verimliliğini sağlayan sistem ve uygulamaların kulla-nıldığı Avrasya Tüneli İşletme ve Bakım Binası’nda doğal aydınlatmadan da mak-simum düzeyde faydalanılıyor.

Yazının devamına buradan ulaşabilirsiniz.

Genel için tıklayın