Türkiye’de Yeşil’in Yükselişi – Altensis Emlak GYO Dergisi İçin Yeşil Binalarda Türkiye’nin Son Durumunu Değerlendirdi

Yeşil bina uygulamaları, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yükselişini sürdürüyor. Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) Türkiye’nin dünyada yaygın ve tanınan yeşil bina sertifika sistemi olan LEED sertifikası alan ülkeler arasında 8’inci olduğunu açıkladı. Söz konusu liste, Amerika dışında dünyada sürdürülebilir bina tasarım, yapım ve işletmesi alanında önemli gelişmeler elde eden ve LEED sertifikalı yeşil […]

Emlak GYO, 15 Nisan - 15 Mayıs 2017

Yeşil bina uygulamaları, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yükselişini sürdürüyor. Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) Türkiye’nin dünyada yaygın ve tanınan yeşil bina sertifika sistemi olan LEED sertifikası alan ülkeler arasında 8’inci olduğunu açıkladı. Söz konusu liste, Amerika dışında dünyada sürdürülebilir bina tasarım, yapım ve işletmesi alanında önemli gelişmeler elde eden ve LEED sertifikalı yeşil binalara olan uluslar arası talebin artmaya devam ettiği ülkeleri gösteriyor.

Türkiye’de yeşil bina danışmanlık hizmeti vermek üzere kurulan ilk şirket olan Altensis’in kurucu ortağı Emre Ilıcalı, ilk LEED yeşil bina sertifikasını 2009 yılında Unilever Ofis Projesi ile aldıklarını belirterek,  2017 başı itibari ile şirket olarak 92 adet proje tamamlayarak bu binaların yeşil bina sertifikası sahibi olduğu bilgisini aktardı. Haberin devamına buradan ulaşabilirsiniz.

Altensis'ten Haberler için tıklayın