Sakıp Sabancı Müzesi LEED Operation & Maintenance: Existing Buildings kategorisinde Altın (Gold) seviye sertifika almaya hak kazanmıştır. Sakıp Sabancı Müzesi ziyarete açıldığı 2002 yılından bu yana birçok sanatçının eserlerine ev sahipliği yapmaktadır.
Binanın enerji harcayan ana sistemlerinin enerji etütleri ASHRAE standartlarına göre detaylı olarak yapılmış, enerji tasarruf odakları belirlenerek enerji verimliliğini yükseltme yol haritası çıkarılmıştır. Enerji tedariki için ENERJİSA tarafından i-REC sertifikalı yenilenebilir enerji kaynakları için satın alım sözleşmesi yapılmıştır. Böylelikle düşük karbon ayak izi olan enerji kullanımına geçiş yapılmıştır.
Su tüketimlerinin haftalık periyotlar dahilinde kullanım alanına göre ayrı ayrı devamlı olarak takip edilmesi ve trendlerinin izlenmesi neticesinde devamlı iyileştirme için olanaklar yaratan sistem kurulması sağlanmıştır. Sert zeminlere düşen yağmur suyu toplanıp filtrelenerek yağmur suyu depolarında toplanılmaktadır. Peyzaj sulamasında kullanılarak su verimliliği sağlanmıştır.
Sigara içme alanları tanımlanıp yönlendirme tabelaları ile kullanıcılar bilgilendirilerek, bina giriş-çıkışlarında kirli hava sahası minimuma indirilmiştir. Bina girişlerinde uzun paspas sistemleri eklenerek dışarıdan i taşınan kirlilik azaltılmış, iç hava kalitesinin korunmasına destek olunmuştur. Temizlik gereçlerinde hem insan sağlığına hem de çevreye zararı limit değerlerin altında olan malzemeler seçilmektedir. Bunun için uluslararası sertifikaları bulunan temizlik gereçleri satın alma politikalarına eklenmiştir.
Kaynak tüketimini azaltacak, geri dönüştürülmüş içeriği bulunan sarf malzeme kullanımı için politikalar hazırlanmıştır ve satın alım süreçleri buna uygun sürdürülmektedir.
Projede atık ayrıştırılması ve geri dönüştürülebilir atıkların belediye ekiplerine iletilerek tekrar üretim süreçlerinde kullanılmasına önem verilmektedir. Atık ayrıştırma için işletme sürecinde bir süre kesiti belirlenmiş ve projenin ayrıştırma performansı değerlendirilmiştir.