• Gold

Altensis'in Verdiği Hizmetler

Proje Sahibi FER Gayrimenkul Kapalı Alanı 76180 m2
Projenin Yeri Kağıthane, İstanbul Sertifika Tipi Core & Shell

Altensis'in Verdiği Hizmetler

Proje Sahibi FER Gayrimenkul
Projenin Yeri Kağıthane, İstanbul
Kapalı Alanı 76180 m2
Sertifika Tipi Core & Shell

PREMIER KAMPÜS OFİS projesi, proje süreci boyunca LEED gerekliliklere uygunluğu açısından, tasarım ve imalat aşamalarında projenin başından sonuna kadar sürekli denetlenmiş ve LEED Core & Shell kategorisinde Gold (Altın) seviyesinde sertifikaya hak kazanmıştır. Projenin yeşil bina özelliklerinden bazıları aşağıdaki gibidir:

  • PREMIER KAMPÜS OFİS binası sağlıklı ve ekolojik bir çalışma çevresi oluşturma prensibiyle ele alınmıştır. Arazi içerisinde bitkilendirme bölgenin iklim ve toprak yapısına uygun türlerde yapılmıştır. PREMIER KAMPÜS OFİS binasına yakın yürüme mesafesindeki otobüs durakları ile, toplu taşımaya teşvik edilerek, çalışanların ve ziyaretçilerin kullanımı için bisiklet parkları bina girişlerine yakın mesafelere konumlandırılarak karbon emisyonların düşürülmesi amaçlanmıştır. Otoparklarda düşük emisyonlu araçlar için öncelikli araç park yerleri ayrılmış ve elektrikli araçlar için şarj noktaları konumlandırılmıştır. Yağmur suyu toplanarak peyzaj sulamasında ve WC rezervuarlarında kullanılacaktır. Bina arazisinde ve çatılarda açık renkli kaplama tipleri tercih edilerek, ısı adası etkisinin azaltılması hedeflenmiştir.
  • Binada peyzaj tasarımında mümkün olduğunca bölgenin iklimine uygun, az su tüketen bitki tipleri tercih edilmiş şebeke suyu kullanmadan, yağmur suyunu ve yoğuşma suyunu kullanarak, peyzaj su tüketiminde  % 100 tasarruf hedeflenmiştir. Az su tüketen verimli batarya ve rezervuarlar kullanılarak, ve rezervuarlarda yağmur suyunun kullanılmasıyla su tüketiminde %68’e varan tasarruf hedeflenmiştir. Enerji verimliliği yüksek mekanik-elektrik sistemler, cephe katmanlaşması ve uygun cam seçimi ile binada %33’den fazla enerji tasarrufu sağlanmıştır.
  • Binada kullanılan tüm inşaat malzemeleri sürdürülebilir ve çevre dostu özellikte olanları tercih edilmiştir.Binanın inşaatı sırasında çıkan atıkların büyük bir kısmı geri dönüşüme ve/veya geri kullanıma gönderilerek atık sahasına giden miktarlar %86 oranında azaltılmıştır. Bu kapsamda inşaat sürecinde çıkan tüm evsel atıklar, geri dönüştürülebilir atıklar düzenli olarak takip edilmiştir. Proje kapsamında geri dönüşümlü içerik ve yerel malzeme kullanımına özen gösterilmiştir.
  • Bina kullanıcılarının ve içerisinde yaşayacak kişilerin konforu ve sağlığı LEED sisteminin değerlendirdiği ana öğelerdendir. Bu kapsamda binada inşaat esnasında iç mekanlarda kullanılacak yapı kimyasalları, (boya, astar, yapıştırıcı, macun v.s.) içeriğindeki VOC ( uçucu organik zararlı bileşik) oranlarının uluslararası limitlere uygun olanlarından tercih edilmiştir. Bina tasarımında günışığından en üst düzeyde faydalanılması esas alınmıştır. Bu sayede hem aydınlatmaya harcanan enerjinin azaltılması, hem de gün ışığının iç mekanlarda yaşayanların üzerindeki olumlu etkilerinin kullanılması hedeflenmektedir. Ayrıca bina cephe tasarımı yapılırken bina kullanıcılarının dış mekanları oturdukları yerden rahatlıkla görebilmelerine dikkat edilmiştir.