• Gold

Altensis'in Verdiği Hizmetler

Commissioning, Enerji Modellemesi, LEED Danışmanlık

Proje Sahibi Tahincioğlu İnşaat Kapalı Alanı 65.180 m2
Projenin Yeri Antakya, Türkiye Sertifika Tipi LEED-CS v2009

Altensis'in Verdiği Hizmetler

Commissioning, Enerji Modellemesi, LEED Danışmanlık

Proje Sahibi Tahincioğlu İnşaat
Projenin Yeri Antakya, Türkiye
Kapalı Alanı 65.180 m2
Sertifika Tipi LEED-CS v2009

Palladium Antakya AVM, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından verilen LEED Altın sertifikasını Core & Shell kategorisinde almaya hak kazanmıştır.

Alış Veriş Merkezleri; uzun çalışma saatlerine, yoğun insan sirkülasyonuna ve çeşitli fonksiyonlara sahip olması sebebiyle enerji ve su tüketiminin fazla olduğu, yüksek miktarda atık üreten binalardır. LEED yeşil bina sertifikasyonunu, tasarım ve inşaat sürecine entegre edilmesiyle hem işletme maliyetleri düşürülmüştür, hem de daha yaşanabilir mekanlar sunulmuştur. Aynı zamanda çevreye duyarlı inşaat malzemeleri seçilerek CO2 salınımları azaltılmıştır ve böylece çevreye verilen olumsuz etki en aza indirilmeye çalışılmıştır.

LEED sertifika sürecinde Palladium Antakya AVM’de uygulanan bazı konular şöyledir:

  • Bina çevresindeki bulunan toplu taşıma imkanlarıyla, bireysel araç kullanımının azaltılması hedeflenmiştir. Ayrıca binada bulunan bisiklet parkları ve duş imkanları ile bina kullanıcıları, alternatif ulaşım olanaklarını kullanmaya teşvik edilmeye çalışılmıştır.
  • Hibrit ve düşük emisyonlu araçlara ayrılan özel park yerleri ile bina kullanıcıların, diğer araçlara oranla  çevreye daha az zararlı bu araçları kullanılmasına yönlendirilmeye çalışılmıştır.
  • Bina kapsamında kullanılan su armatürleri ve vitrifiyeler, su tasarrufu özelliği olan armatürlerden seçilmiştir.
  • Bina kapsamında kullanılan tüm mekanik- elektrik sistemlerde enerji verimliliği ön planda tutulmuştur. Ulusal ve uluslararası standartlara uygun olarak tasarlanmıştır. Bina sistemlerinin enerji sarfiyatlarını ve baz binaya göre tasarrufunu görebilmek amacıyla bilgisayar ortamında enerji modellemesi yapılmıştır. Bu modelleme sonucuna göre değerlendirilmiştir.
  • Binada, enerji harcayan tüm sistemler, LEED tarafından belirtilen commissioining prosedürlerine uygun olarak denetlenmiştir. Gerek montaj, gerek kullanım esnasında hedeflenen performans kriterlerine uygun olarak çalıştırıldığı belgelenmiştir.
  • Binadaki yüksek enerji sarfiyatı olan sistemlerin ayrı ayrı enerji analizörleri ile ölçülerek takip edilmesi sağlanmıştır.
  • Palladium Antakya projesinde tercih edilen inşaat malzemelerinin; %20’si geri dönüştürülmüş içerikli malzemelerden ve %65’i de yerel malzemelerden temin edilmiştir.
  • Bina inşaatı esnasında iç mekanlarda kullanılan; boya, astar, macun, köpük gibi yapı kimyasallarının içeriğinde VOC (Uçucu Organik Bileşen) miktarları LEED kritlerine uygun olarak seçilmiştir.
  • Taze hava miktarları uluslararası standartları uygun olarak binaya verilmiştir.