• Gold

Altensis'in Verdiği Hizmetler

Proje Sahibi Erguvan İnşaat Kapalı Alanı 27200 m2
Projenin Yeri Pendik, İstanbul Sertifika Tipi LEED GOLD

Altensis'in Verdiği Hizmetler

Proje Sahibi Erguvan İnşaat
Projenin Yeri Pendik, İstanbul
Kapalı Alanı 27200 m2
Sertifika Tipi LEED GOLD

Erguvan İnşaat tarafından yapılan Erguvan Premium Residence kullanıcılarına sağladığı otel konforunda hizmetler ile konut deneyimi sunuyor. Proje 288 daire, 10 bağımsız ticari birimden ve birçok sosyal alandan oluşuyor. Buna ilave olarak projenin bir bölümünde Erguvan İnşaat’ ın ofis birimi yer alıyor.

Teknopark’ a komşu, Havaalanına ve ana ulaşım akslarına yakın konumda olan Erguvan Premium Residence birçok çevre ve insan dostu uygulamayı bünyesinde barındırmaktadır. Erguvan Premium Residence LEED v2009 New Construction (Yeni Yapılar) kategorisinin GOLD seviyesinde sertifika almaya hak kazanmıştır.

Peyzajda bitki alanlarına yer verilerek ve çatılarda açık renkli malzemeler kullanılarak projenin çevreye uyumlanması hedeflenmiştir. Proje bünyesinde bulunan Elektrikli Araç Şarj İstasyonları ve Bisiklet Park alanları ile tüm kullanıcılara sürdürülebilir ulaşım teşviki sağlamaktadır.

Projenin işletme senaryosu hazırlanırken daha az enerji ve su tüketecek sistemlerin kullanılması ve iç hava kalitesini arttıracak tasarım ve çözümler oluşturulması hedeflenmiştir. Projede enerji tasarruflu cihaz ve sistemler kullanılmıştır. Bu sayede binanın enerji tüketiminde %24 ‘ ten fazla tasarruf sağlanmış. İç mekan su tüketimi %40’ tan fazla azaltılmıştır. Yağmur suyu çatı alanlarından toplanmakta ve depoya aktarılmaktadır. Bu depo suyu peyzaj sulaması için kullanılmaktadır.

Binada kullanılan inşaat malzemelerinde sürdürülebilir ve çevre dostu özellikte olanlar öncelikli olarak tercih edilmiştir. İşletme sürecinde ortaya çıkacak geri dönüştürülebilir yapıdaki atıkları evsel atıklardan ayırmak için her katta geri dönüştürülebilir atık noktaları ve bodrum katta bir adet ana toplama odası sağlanmıştır. Tüm bu uygulamalar ile kaynakların gereksiz tüketiminin önüne geçilebilecektir.

Çevreye daha uyumlu bina inşası ve işletme süreci hedeflerinin yanı sıra kullanıcı konforunun sağlanması da sürdürülebilirliğin gerekli ilkelerindendir. Bu kapsamda kullanıcı ve çevre dostu birçok strateji uygulanmıştır. İnşaat sırasında alınan önlemler ve düşük emisyon salınımlı malzeme seçimi ile kullanıcılar için iç hava kalitesi sağlanmıştır. Bina tasarımında mekan yönelimleri planlanırken sık kullanılan alanlardaki bina sakinlerinin gün ışığından ve manzara görüşünden optimum düzeyde faydalanmalarına dikkat edilmiştir. Bunlara ilave olarak, insan odaklı açık alanlar sağlanması ile çevre ile etkileşimin arttırılması, sosyal ve fiziksel aktivitelere teşvik sağlanması amaçlanmıştır.