• Good

Altensis'in Verdiği Hizmetler

BREEAM Yönetimi, Commissioning

Proje Sahibi Büyükhanlı Kardeşler İnşaat, Turizm ve Ticaret A.Ş. Kapalı Alanı 26.744 m2
Projenin Yeri Ataşehir, İstanbul Sertifika Tipi BREEAM Europe Commercial: Offices

Altensis'in Verdiği Hizmetler

BREEAM Yönetimi, Commissioning

Proje Sahibi Büyükhanlı Kardeşler İnşaat, Turizm ve Ticaret A.Ş.
Projenin Yeri Ataşehir, İstanbul
Kapalı Alanı 26.744 m2
Sertifika Tipi BREEAM Europe Commercial: Offices

 

Büyükhanlı Ataşehir Projesi, tasarım ve inşaat sırasında BREEAM kriterleri altında değerlendirilerek GOOD seviyesinde sertifika almaya hak kazanmıştır. Proje çevre ve insan sağlığını korumaya yönelik birçok unsuru bulundurmaktadır. Bina, yeşil bina olmasının getirdikleri özellikler ile,  enerji verimliliği, su verimliliği gibi konulara önem vererek, işletme giderlerini en aza indirip kiracılara maddi anlamda fayda sağlarken, aynı zamanda tasarım ve inşaat sürecinde dikkat edilen uygulamalar ve malzeme seçimleri ile bina kullanıcıları için sağlıklı ve  konforlu bir ortam sunmaktadır. BREEAM Yeşil Bina değerlendirmesi sürecinde için Büyükhanlı Ataşehir Ofis Binası Core & Shell kısmı kapsamında uygulanan bazı stratejiler şöyledir:

 

 

  • Binalarda kullanılacak su armatürleri belli verimlilikte seçilerek standard binalara oranla %20 ye varan su verimliliği hedeflenmektedir.
  • Binalardaki enerji harcayan tüm sistemler, uluslararası standartlarda belirtilen commissioning prosedürlerine uygun olarak denetlenerek devreye alınmıştır. Gerek montaj aşamasında gerekse kullanım esnasında hedeflenen performans kriterlerine uygun olarak çalıştıkları denetlenmiştir.
  • Bina kapsamında kullanılan aydınlatma ve mekanik sistemleri  enerji verimliliği ön planda tutularak tasarlanmış, seçilen verimli sistemler, yüksek performanslı cam sistemleri ve ısı izolasyonu sayesinde,  binanın standart binalara oranla  yaklaşık % 25 seviyesinde  enerji verimli olması  hedeflenmiş ve bu yönde uygulama yapılmıştır.
  • Binada her türlü sistemin enerji sarfiyatları enerji analizörleri ve bina otomasyon sistemi vasıtasıyla gözlemlenmektedir. Bu sayede enerji verimliliği hedeflerinin ne ölçüde yakalandığı anında analiz edilebilmektedir.
  • Proje kapsamında soğutma sistemlerinde çevre dostu soğutucu akışkanlar tercih edilmiştir.
  •  İnşaat esnasında oluşacak atıkların geri dönüşümü ile ilgili kapsamlı bir Atık yönetim planı hazırlanarak uygulanmıştır. Ayrıca bina kullanımında oluşacak geri dönüştürülebilir  atıkların toplanması için yeterli alanlar ayrılarak inşaat esnasında ve sonrasında  geri dönüşüme büyük önem verilmiştir.
  •  Binada inşaat esnasında iç mekanlarda kullanılacak yapı kimyasalları, (boya,astar,macun v.s.) içeriğindeki VOC ( uçucu organik zararlı bileşik) oranların en az olanlarından tercih edilerek bu kimyasalların insan sağlığı ve konforu üzerindeki zararlı etkileri en aza indirgenmiştir.
  • Bina kullanıcılarının iç yaşam konforu ön planda bulundurulmuş, mahallere verilen taze hava oranları uluslararası standartların üzerinde tutulmuştur.
  •  Bina cephe tasarımı yapılırken çalışanların dış mekanları oturdukları yerde rahatlıkla görebilmeleri hedeflenmiş, binanın cephesi bu kriterlere uygun olarak tasarlanmıştır.