• Platinum

Altensis'in Verdiği Hizmetler

Proje Sahibi Aromsa Kapalı Alanı 5000 m2
Projenin Yeri Gebze, Kocaeli Sertifika Tipi LEED PLATINUM

Altensis'in Verdiği Hizmetler

Proje Sahibi Aromsa
Projenin Yeri Gebze, Kocaeli
Kapalı Alanı 5000 m2
Sertifika Tipi LEED PLATINUM

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Aromsa 6 R&D Merkezi ve Satış Ofisleri binası LEED v4 BD+C New Construction (Yeni Yapılar) kategorisinde PLATIN seviyesinde sertifika almaya hak kazanmıştır.

Birçok çevre ve insan dostu uygulamayı bünyesinde barındıran Aromsa 6 R&D Merkezi ve Satış Ofisleri binası alt yapısı kurulmuş bir lokasyonda bulunması ile doğaya zarar vermeden kullanıcı ve ziyaretçilere hizmet verebilmektedir. Toplu taşıma imkanlarına yakın konumlanması ve proje alanında bisiklet park yeri imkanlarının bulunması ile bireysel araç kullanımının azaltılması hedeflenmiştir. Ayrıca elektrikli araç şarj istasyonlarının bulunması ile karbon salınımını azaltmaya teşvik sağlanmaktadır.

Proje bitişik nizamlı yapıda olup bitkilendirilmiş ve gezilebilir çatı alanı ile kullanıcılarına görsel zenginliği olan açık alan imkanı sağlamaktadır. Çatı alanı peyzaj tasarımında bitki bio-çeşitliliğine ve yerel bitki kullanımına dikkat edilmiş ve verimli sulama sistemleri tercih edilmiştir. Proje kapsamında yağmursuyu yönetimi sağlanmış olup, buradan kazanılan su ile peyzaj sulamasının tamamı karşılanmaktadır. Çatının bitkilendirilmiş olması ile ısı adası etkisi azaltılmıştır.

Projede enerji tasarruflu cihaz ve sistemler kullanılmıştır. Ayrıca yan bina çatısına uygulanan ve kullanımı Aromsa’ ya ait olan güneş panellerinden kazanılan enerji binada kullanılarak tasarruf sağlanmaktadır. Binadaki duş ve lavabo bataryalarından toplanan gri su arıtılarak klozet rezervuarlarında kullanılmaktadır. Bu sayede binanın enerji tüketimi %40‘ tan fazla, iç mekan su tüketimi ise %50’ den fazla azaltılmıştır. İnşaat sırasında alınan önlemler ve düşük emisyon salınımlı malzeme seçimi ile kullanıcılar için iç hava kalitesi sağlanmıştır. Tüm bunlara ilave olarak, bina sakinlerinin gün ışığından yeteri şekilde faydalanabilmesi için bina bitişik yüzeylerinde gün ışığını içeri alacak boşluklar oluşturulmuştur ve çatı ışıklıkları kullanılmıştır.

Binada kullanılan inşaat malzemelerinde sürdürülebilir ve çevre dostu özellikte olanlar öncelikli olarak tercih edilmiştir. İşletme sürecinde ortaya çıkacak geri dönüştürülebilir yapıdaki atıkları evsel atıklardan ayırmak için her katta geri dönüştürülebilir atık noktaları ve bir adet ana toplama alanı sağlanmıştır. Tüm bu uygulamalar ile kaynakların gereksiz tüketiminin önüne geçilebilecektir.