Altensis, Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesini yorumladı!

Yeşil binalar, çevresel sürdürülebilirlik ve kentsel dönüşüm alanlarında danışmanlık hizmeti veren Altensis’in kurucu ortağı Emre Ilıcalı; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi’ni yorumladı. Yapı Dergisi, Emlak Kulisi ve Emlakdream tarafından yayınlanan makalelerde, Ilıcalı’nın söz konusu strateji ile ilgili yorumları ayrıntılarıyla ele alındı ve sosyal ve çevresel etkileri gözeten yeni bir […]

Yapı Dergisi, 2019

Yeşil binalar, çevresel sürdürülebilirlik ve kentsel dönüşüm alanlarında danışmanlık hizmeti veren Altensis’in kurucu ortağı Emre Ilıcalı; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi’ni yorumladı. Yapı Dergisi, Emlak Kulisi ve Emlakdream tarafından yayınlanan makalelerde, Ilıcalı’nın söz konusu strateji ile ilgili yorumları ayrıntılarıyla ele alındı ve sosyal ve çevresel etkileri gözeten yeni bir sürecin başlayacağı belirtildi.

Yeni sürecin 7hedef doğrultusunda ilerleyeceğini belirten Ilıcalı, “Yeni süreç sürdürülebilirlik gerektiriyor. Mevcut mali ve imar sorunları sebebiyle, ileride ortaya çıkacak sosyal ve çevresel etkiler pek fazla hesaba katılmamıştı. Yeni süreçte bunlar daha fazla göz önünde bulundurulacaktır” dedi. Ayrıca Ilıcalı, daha hızlı sonucun alınabilmesi adına önerilerini de dile getirdi.

Haberlerin tamamına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

http://www.yapi.com.tr/haberler/altensis-kentsel-donusum-strateji-belgesini-yorumladi_170674.html

https://emlakkulisi.com/emre-ilicali-kentsel-donusum-strateji-belgesini-yorumladi/598327

Genel için tıklayın