(London Environment Strategy) Londra Çevre Stratejisi ve İstanbul

Altensis Kurucu ortağı Emre Ilıcalı Şnatiye Dergisi’nin 8. sayısında Londra’nın dünyanın en yeşil şehri olma yolundaki stratejilerini ve İstanbul için sürdürülebilirlik adına yapılması gerekenleri değerlendirdi. (London Environment Strategy) Londra Çevre Stratejisi’ni detaylandıran Emre Ilıcalı, Londra’nın 2050’de sıfır karbon salınımı hedeflediğini vurguladı. Bu kapsamda, hava kirliliğinin azaltılması, yeşil alanların arttırılması ve atık yönetimi odaklanılan asıl konular. […]

Şantiye Gazetesi, Ağustos

Altensis Kurucu ortağı Emre Ilıcalı Şnatiye Dergisi’nin 8. sayısında Londra’nın dünyanın en yeşil şehri olma yolundaki stratejilerini ve İstanbul için sürdürülebilirlik adına yapılması gerekenleri değerlendirdi.

(London Environment Strategy) Londra Çevre Stratejisi’ni detaylandıran Emre Ilıcalı, Londra’nın 2050’de sıfır karbon salınımı hedeflediğini vurguladı. Bu kapsamda, hava kirliliğinin azaltılması, yeşil alanların arttırılması ve atık yönetimi odaklanılan asıl konular. Bunların yanı sıra, yenilenebilir enerji kullanımı, temiz ulaştırma sistemleri, elektrikli araçlara yönlendirilmesi ve geri dönüşümün teşvik edilmesi de eylem planının diğer konuları.

Emre Ilıcalı, İstanbul’un da geç olmadan çevre strateji planı oluşturması gerektiğinin altını çizdi. Çatı tipi PV panel uygulaması, yağmur suyu geri kazanım sistemleri, bisiklet park yerleri, elektrikli araç şarj noktaları ve atık yönetim sistemleri konularının İstanbul’un dönüşüm sürecine dahil edilmesi gerektiğini belirtti.

Haberin tamamına Şantiye Dergisi 362. sayıdan ulaşabilirsiniz.

 

Genel için tıklayın