LEED Neighborhood Sertifikasyon Çalışmaları

Ekoyapı Dergisi 40. sayısında, yerleşke ölçeğinde LEED Neighborhood Development sertifikasına ve bu kategoride altın seviye hedefleyen Piyalepaşa İstanbul’a yer verdi.  LEED ND (LEED for Neighborhood Development) sisteminde kentsel ölçekte çevreye verilen zararın azaltılması ve bu alanda yaşayan insanların yaşam kalitesinin arttırılması hedeflenir. Bina bazında enerji ve su verimliliği değerlendirmesinin yanı sıra, akıllı büyüme ve planlı […]

12 Haziran 2018

Ekoyapı Dergisi 40. sayısında, yerleşke ölçeğinde LEED Neighborhood Development sertifikasına ve bu kategoride altın seviye hedefleyen Piyalepaşa İstanbul’a yer verdi. 

LEED ND (LEED for Neighborhood Development) sisteminde kentsel ölçekte çevreye verilen zararın azaltılması ve bu alanda yaşayan insanların yaşam kalitesinin arttırılması hedeflenir. Bina bazında enerji ve su verimliliği değerlendirmesinin yanı sıra, akıllı büyüme ve planlı kentleşme stratejileri de geliştirilmelidir. Bu stratejiler doğrultusunda, alternatif ulaşım çözümlerinin geliştirilmesi, farklı gelir grupları için konut alternatiflerinin sunulması, kompakt-yürünebilir kent dokusunun oluşturulması amaçlanır. 

Altensis kurucu ortağı Emre Ilıcalı ile yapılan röportaja yer verilen haberde, LEED ND projelerinin 5 ana başlıkta değerlendirildiği belirtilmiştir.

Bu ana başlıklar: Lokasyon ve Bağlantı, Çevre Modeli ve Tasarımı, Yeşil Altyapı ve Binalar,  İnovasyon ve Yerel Önem Sırası olarak belirtilmiştir. 

Haberde, hedeflenen LEED ND sertifikası için Piyalepaşa İstanbul Projesi kapsamında uygulanan sürdürülebilir stratejilere yer verilmiştir. Bu stratejilerin birkaçı: habitatın korunması, toplu taşımaya yakınlık ile emisyon oranının azaltılması, konumu gereği mevcut imkanlara kolay erişilebilirlik, yağmur suyunun toplanması ile yağmur suyu şebekesine gidecek yükün azaltılması, çatı kaplama malzemelerinin yansıtıcılık değerlerinin yüksek olması, farklı konut tipolojilerinin sağlanması, proje kapsamındaki binalarda aydınlatma, mekanik ve su tasarrufu sağlanması, atıkların geri dönüştürülmesi, VOC içeriği az olan yapı malzemelerinin seçilmesidir. 

Haberin devamınaburadan ulaşabilirsiniz

Genel için tıklayın