Mint Çağlayan Türkiye’de EDGE Sertifikası alan ilk proje oldu!

Dünya Bankası Grubu’nın bir üyesi olan IFC tarafından üretilen ve denetçiliğini Altensis’in yaptığı yeşil bina sertifikasyon sistemi EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) Tasarım Sertifikası, Türkiye’de ilk defa Mint Çağlayan projesi tarafından alındı. Yerel maliyet ve iklim verilerini kullanarak İstanbul’un inşaat uygulamaları ile karşılaştırma yapan EDGE sistemi değerlendirmesinde Mint Çağlayan projesi; Studio, 1+1, 2+1 […]

19 Ocak 2018

Dünya Bankası Grubu’nın bir üyesi olan IFC tarafından üretilen ve denetçiliğini Altensis’in yaptığı yeşil bina sertifikasyon sistemi EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) Tasarım Sertifikası, Türkiye’de ilk defa Mint Çağlayan projesi tarafından alındı. Yerel maliyet ve iklim verilerini kullanarak İstanbul’un inşaat uygulamaları ile karşılaştırma yapan EDGE sistemi değerlendirmesinde Mint Çağlayan projesi; Studio, 1+1, 2+1 ve 3+1 konut tiplerinin tümünde %20’yi aşan iyileştirmeler ile “yeşil bina” olduğunu kanıtladı.

Mint Çağlayan projesi, İstanbul yapılarına oranla; ENERJİ alanında %23-30, SU alanında %30, MALZEME alanında %41-51 verimlilik sağlamaktadır.

Düşük pencere/duvar alanı, cephe ve çatıda uygun ısıl geçirgenlik değerleri ve yüksek performans cam uygulaması ile ENERJİ verimliliğinde, İstanbul’a kıyasla %30’u bulan verimlilik sağlanmıştır.

Bunun yanı sıra SU alanında; duş başlıklarında, mutfak evye ve banyo bataryalarında EDGE standartlarından daha düşük debili armatürlerin ve çift butonlu sifonların seçilmesiyle en az %30 verimliliğe ulaşılmıştır.

MALZEME alanında ise, seçilen yapı malzemelerinin enerji verimlilik özellikleri ve kalınlıkları değerlendirildiğinde, yerel yapılara kıyasla %41-%51 oranında tasarruf sağlanmıştır.

Böylelikle, Altensis’in EDGE Denetimi’ni yaptığı Mint Çağlayan projesi; yapı ve işletme maliyetlerini düşük, enerji, su ve malzeme alanlarından tasarruf sağlayan, sera gazı salınımı düşük yeşil yapıları değerlendiren EDGE sistemi değerlendirmesinde, Türkiye’nin ilk EDGE Ön Sertifikası’nı almaya hak kazanmıştır.

 

Altensis'ten Haberler için tıklayın