Yeşil Binalar, İnşaat Sektörünün Yükselen Değeri Oldu…

Ortaya koyduğu katma değer ve yarattığı istihdam olanaklarıyla inşaat, Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olmaya devam ediyor. Gelişen teknoloji ve 21. yüzyılın toplumsal hassasiyetleriyle ivmelenen sektör; çevre dostu, sosyal anlamda sorumlu, toplumsal yapıya direkt etki eden güncel yapısıyla dikkat çekiyor. Türkiye ekonomisinin amiral gemisi olan inşaat sektörü, başarılı atılımlarıyla ortalamanın üzerinde büyümeye devam ediyor. Bağlı sektörlere dolaylı […]

Forbes, Kasım 2017

Ortaya koyduğu katma değer ve yarattığı istihdam olanaklarıyla inşaat, Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olmaya devam ediyor. Gelişen teknoloji ve 21. yüzyılın toplumsal hassasiyetleriyle ivmelenen sektör; çevre dostu, sosyal anlamda sorumlu, toplumsal yapıya direkt etki eden güncel yapısıyla dikkat çekiyor.

Türkiye ekonomisinin amiral gemisi olan inşaat sektörü, başarılı atılımlarıyla ortalamanın üzerinde büyümeye devam ediyor. Bağlı sektörlere dolaylı etkileri düşünüldüğünde GSYH içindeki payı %30’lara ulaşan inşaat sektörü; özellikle kentsel dönüşüm, marka projeler ekseninde önem arz eden yeşil binalar ve Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli, 3. Havalimanı, sağlık yerleşkeleri ve hastane projeleri gibi büyük ölçekli altyapı projeleriyle ivmeleniyor.

Türkiye Müteahhitler Birliğinin hazırlamış olduğu İnşaat Sektörü Analizi 2017 raporuna göre sektör, 2016 yılında hızlı bir büyüme eğilimi yakaladı. Toplam inşaat sektörü üretiminin yarısından fazlasına denk gelen konut üretiminde ivme hızlandı; bina inşaatı alt segmentinin toplam inşaat faaliyetlerindeki payında artış gözlemlendi, önümüzdeki dönemde yaklaşık 6 milyon konutun yeniden inşasını içeren kentsel dönüşümün, inşaat sektörüne hareket kazandıracağı öngörülüyor. Kentsel Dönüşüm Kanununun Uygulama Yönetmeliği’nde yapılan ve projelerin hızlanmasına olanak tanıyan değişikliklerin de dönüşüm faaliyetlerine olumlu yansıyacağı tahmin ediliyor.

Yazının devamına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Genel için tıklayın