Stratejik düzenleme, iyi planlama ve iyi mimari örneklerin sergileneceği çevre dostu akıllı şehirler ile gelecek inşa ediliyor!

Dünyada yaşanabilir şehirlerin sayısı sınırlı. Peki son dönemde konuşulan akıllı şehirler ne getirecek? Stratejik düzenleme, iyi planlama ve iyi mimari örneklerin sergileneceği bu şehirler ile gelecek inşa ediliyor. İnsanlar için yaşadıkları şehrin coğrafi ve mimari yapısının önemi tartışılmaz. Dünya var olduğundan beri yüzyıllar içerisinde bu evrilmiş olsa da ihtiyaçlar hiç bitmiyor hatta artıyor, fakat koşullara […]

Business Life

Dünyada yaşanabilir şehirlerin sayısı sınırlı. Peki son dönemde konuşulan akıllı şehirler ne getirecek? Stratejik düzenleme, iyi planlama ve iyi mimari örneklerin sergileneceği bu şehirler ile gelecek inşa ediliyor.

İnsanlar için yaşadıkları şehrin coğrafi ve mimari yapısının önemi tartışılmaz. Dünya var olduğundan beri yüzyıllar içerisinde bu evrilmiş olsa da ihtiyaçlar hiç bitmiyor hatta artıyor, fakat koşullara göre şekil değiştiriyor. Dünya geneline baktığımızda şehir olarak daha kolay, daha yaşanası ve daha planlı yerler var. New York, Barcelona, Londra isteseniz de kaybolmayacağınız mahalle ve bulvar mantığıyla yapılaşmış şehirlerden birkaçı.

PLANSIZ YAPILAŞMA, HAVA

Planlı yapılaşma, yaşanılan yeri daha düzenli ve keyifli hale getirirken, sıkışık olan yerlerde hava kirliliği, trafik, olumsuz çevre şartlan çok daha fazla görülüyor. İşte bu sebeple özellikle son yıllarda çokça tartışılan ve hedeflenen ‘tanımlı metrajların getirilmesi’ dünya kaynaklarının daha az tüketilmesi anlamına geliyor. Bu insanlar için çok pratik ve daha efektif yaşam alanları anlamına geliyor. Diğer yandan, geçmişten günümüze baktığımızda şehir planlamalarında ve mevcut donatı alanlarında ciddi kayıplar  görüyoruz. Bu kayıplar metrekarenin net, brüt olmasından, fîyatlamaya kadar, bina kullanım alanlarından yürüyüş yerlerine insana dokunan her yerde hayatı etkiliyor ve hatta bazen zarar veriyor.

Yazının devamına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Genel için tıklayın