4 Ağustos 2017

MÜŞTERİ İHTİYAÇLARINI VE TRENDLERİNİ İZLİYORUZ

Alp Keler, dört global emeklilik şirketinin fonlarını yönettiklerini söylüyor.

70 milyar TL büyüklükteki bireysel emeklilik fon pazarında yüzde 21 pazar payı bulunan Ak Portföy, toplam 42 adet fon ile 14.5 milyar TL varlık büyüklüğünü yönetiyor. Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi alanında yönetilen varlık sınıfında yatırımcılardan gelen yoğun ilgi ile son bir yılda 250 milyon TL üzerinde bir hacme ulaştı.

BİREYSEL EMEKLİLİK SEKTÖRÜNDE dört farklı global emeklilik şirketine hizmet veren Ak Portföy, toplam 42 adet fon ile 14.5 milyar TL varlık büyüklüğü yönetiyor. 70 milyar TL büyüklükteki bireysel emeklilik sisteminde, emeklilik fonlarında yüzde 21 pazar payı ile lider olan Ak Portföy, son dönemde Gayrimenkul Yatırım Fonu ve Girişim Sermayesi Yatırım Fonunu müşterilerine sundu. “Ak Portföy olarak temel amacımız tasarruf sahiplerinin birikim ve yatırımlarına değer katarak Türkiye ekonomisine doğrudan kaynak sağlayıp büyümeyi desteklemek” diyen Ak Portföy Genel Müdürü Dr. Alp Keler, CFA, değişen müşteri ihtiyaçlarını ve trendleri yakından izlediklerini söylüyor. Keler, sorularımızı yanıtladı.

Ak Portföy ne kadarlık bir portföy yönetiyor? 

Portföy yönetim şirketimizin temel faaliyet alanları emeklilik fonları, yatırım fonları ve özel portföy yönetimini içeriyor. 30 Haziran 2017 itibarıyla toplamda 22,1 milyar TL varlık yönetiyoruz. AvivaSa Emeklilik ve Hayat ile Groupama Emeklilik’in tüm fonları, Allianz Yaşam ve Emeklilik ile Axa Hayat ve Emeklilik’in birer fonu olmak üzere dört farklı global emeklilik şirketine hizmet veriyor ve toplam 42 adet fon ile 14.5 milyar TL varlık büyüklüğü yönetiyoruz. 70 milyar TL büyüklükteki bireysel emeklilik sisteminde, emeklilik fonlarında yüzde 21 pazar payı ile lider kurumuz. Ülkemizde sürdürülebilir ekonomik gelişme için hızlı büyümeye, hızlı büyüme için sermaye birikimine, sermaye birikimi için ise tasarrufa ihtiyacımız var. Gelişmiş ekonomilerde tasarrufların ve birikimlerin önemli bir kısmı emeklilik ve yatırım fonlarında değerlendiriliyor. Ak Portföy olarak temel amacımız tasarruf sahiplerinin birikim ve yatırımlarına değer katarak ekonomiye doğrudan kaynak sağlayıp büyümeyi desteklemek. Global sermaye piyasası ürünlerini de müşterilerinize sunuyorsunuz… Ak Portföy olarak sürdürülebilir ve yüksek performans hedefleri doğrultusunda stratejilerimizi oluştururken aynı zamanda sektörde ilkleri gerçekleştirerek sektöre altın fonu, anapara korumalı fon, emtia sepeti fonu ve Japonya TL cinsi para piyasası fonunu ilk kazandıran bir portföy yönetim şirketiyiz. Türk yatırımcısı açısından gayrimenkul temel yatırım araçlarının başında geliyor. Bu motivasyonu göz önünde bulundurarak, global emeklilik fonlarında ideal bir portföy çeşitlendirme aracı olan bu önemli varlık sınıflarım Ak Portföyün yatırım fonu evrenine ekleme kararı aldık. Dünyada emeklilik sektöründe değerlendirilen toplam varlıkların yüzde 5’i girişim sermayesi, yüzde 9’u ise gayrimenkul alanında değerlendiriliyor. Biz de Ak Portföy olarak, bu iki yatırım aracının geliştirilmesinde ve ülke ekonomisine kazandırılmasında öncü olmak istedik.

Gayrimenkul Yatırım Fonundan bahseder misiniz?

Ak Portföy Gayrimenkul Yatırım Fonu (GYF) yüksek değer artışı ve kira getirisi sunan A sınıfı ofisler başta olmak üzere ticari gayrimenkullere yatırım fırsatı sunuyor. İlk yatırımımızı İstanbul’da Levent-Maslak hattında Astoria ofis bloklarına; ardından, yeni yatırımımızı da AnadoluYakası’nın MİA’sı (Merkezi İş Alanı) olarak kabul edilen Ataşehir’de Leed Gold (Yeşil Bina) sertifikası bulunan Palladium Tower’a yaptık. 175 milyon TL’ye ulaşan fon büyüklüğü ile yatırımlarımıza devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde konusunda uzman portföy yöneticilerimiz ile ticari gayrimenkul yatırımlarımız devam edecek ve portföyümüz çeşitlendirilecek… Gayrimenkul fonu, kişisel anlamda bireysel yatırımcıların erişiminin kolay olmadığı gayrimenkul piyasasının en cazip segmentine yatırım yapma imkanı sağlıyor. Bu anlamda bireysel yatırımcılarımızdan büyük ilgi gördü. Fonumuz, bireysel emeklilik sistemi, sigorta şirketleri gibi kurumsal yatırımcılardan da yüksek talep görüyor.

Yazının devamına buradan ulaşabilirsiniz.

Genel için tıklayın