Sel için çözüm, yeşil dönüşüm…

Sel baskını sorununun çözümü için alt yapıyı iyileştirmek tek başına yeterli olmuyor. Binalarda etkin bir sürdürülebilir yağmur suyu yönetimi yapılmasının şebekenin yükünü en az yüzde 20 azaltacağı, bunun yolunun da kentsel dönüşümde yeşil bina kriterlerini uygulamaktan geçtiği ifade ediliyor.

Dünya Gazetesi, 25.07.2017

Türkiye geçtiğimiz günlerde şiddetli ve ani yağışlardan kaynaklanan sel baskınları yaşadı. Uzmanlar büyük kentlerde sorunun çözümü için alt yapıyı iyileştirmenin tek başına yeterli olamayacağını belirtiyorlar. Altensis kurucu ortağı Emre Ilıcalı, binalarda etkin bir sürdürülebilir yağmur suyu yönetimi yapılmasının şebekenin yükünü en az yüzde 20 azaltacağını, bunun yolunun da kentsel dönüşümde yeşil bina kriterlerini uygulamak olduğunu ifade ediyor.

Özellikle İstanbul’da sık görülmeye başlanan şiddetli yağışlar sonucunda oluşan sel baskınları, yoğun kentleşmenin beraberinde getirdiği altyapı sorunlarını da su yüzüne çıkardı. Türkiye’nin de gündemine oluşturan sorunun çözümü için altyapıyı iyileştirmenin tek başına yeterli olamayacağını belirten Altensis Kurucu Ortağı Emre Ilıcalı, taşkın sorunlarının çarpık ve yoğun kentleşme sebebiyle ortaya çıkan altyapı sorunları olduğunu belirterek, sorunlu bölgelerde şebekenin yağmur yükünü azaltmak üzere, etkin bir sürdürülebilir yağmur suyu yönetimi yapılması gerektiğini söylüyor.

Haberin devamına buradan ulaşabilirsiniz.

Genel için tıklayın