ONDULINE SA’nın Çevreciliğine Global Tescil…

Hafif çatı kaplama çözümleri alanındaki önde gelen şirketlerden biri olan ONDULİNE SA, dünya çapında kabul gören çevre etiketi olan Çevresel Ürün Beyanı (Environmental Product Dedaration – EPD) ile ürünlerinin çevresel performansını doğruladı. Dünyadaki 8 tesisin tüm üretim süreçlerini şeffaf bir şekilde ölçen şirket, sektöründe küresel bir EPD alan ilk şirket oldu.

İnşaat Dünyası, 07 2017

8 ülkede üretim hattı bulunan, 120’den fazla ülkeye ihracat yapan, bitümlü hafif çatı kaplama çözümleri üreticisi Fransız Onduline Group (Onduline SA), ürettiği yüksek dayanımlı çatı kaplama ürünlerinin çevre dostu özelliklerini uluslararası arenada kanıtladı. Üretim sürecindeki tüm aşamaların (ham maddelerin elde edilmesinden, nihai ürünün üretim bandından çıkış sürecine kadar) çevresel etkilerini ölçtüren Onduline SA, EN 15804 Avrupa normu uyumlu Çevresel Ürün Beyanı (EPD – Environmental Product Declaration) belgesini aldı. Çatı kaplama sektörünün öncü kuruluşu olan Onduline SA, ürünün çevresel performansını şeffaf bir şekilde tanıttı ve bir kez daha çevre duyarlılığını sergiledi. Onduline çatı kaplama ürünlerinin 2014 yılı üretim verilerinin kullanıldığı çevresel ürün beyanı çalışmasında, karbon ayakizi başta olmak üzere birçok çevresel etkisi incelendi. Sonuç olarak, 1 m2 lik ürünün küresel ısınma potansiyeli (Global Warming Potential – GWP) 4.30 kg karbondioksit eşdeğeri olarak hesaplandı. Ayrıca, Onduline SA bitümlü levhaları, % 48 – 58 arasında tüketici kullanımı sonrası geri dönüştürülmüş içeriğe sahip ve bu özellikleriyle yeni binalar tasarlanırken mimar ve mühendisler için çevresel ürün seçimini kolaylaştırmakta.

8 FABRİKANIN VERİLERİ ÖLÇÜLDÜ

Söz konusu çalışma, farklı ülkelerdeki (Amerika, Brezilya, Fransa. Ispanya, Malezya, Polonya, Rusya, Türkiye) 8 ayrı fabrikanın verilerini inceleyerek gerçekleştirilen özel bir araştırma olarak dikkat çekiyor. Onduline SA’nın çevre dostu üretimini tescilleyen EPD Belgesi, Türkiye’nin lider sürdürülebilirlik danışmanlık firması ALTENSİS tarafından yoğun ve titizlikle yapılan çalışması sonucu başarı ile tamamlandı. 8 ülkede yer alan fabrikaların ortalama verisini içeren Onduline SA EPD’si, IBU (Alman Bina ve Çevre Enstitüsü- Institut Bauen und Umvvelt e.V.) EPD programı tarafından 7 Eylül 2016 tarihinde yayınlandı.

Yazının devamına buradan ulaşabilirsiniz.

Altensis'ten Haberler için tıklayın