İstanbul Zekeriyaköy’de yer alan Gülnar Koru Evleri Türkiye’de ilk defa LEED for Homes Platin sertifikası alan proje olmuştur!

İstanbul  Zekeriyaköy’de yer alan Gülnar Koru Evleri Türkiye’de ilk defa LEED for Homes Platin sertifikası alan proje olmuştur. LEED For Homes değerlendirme sistemi, USGBC tarafından alçak ve orta katlı müstakil evler ve konutlar için geliştirilmiş bir yeşil bina değerlendirme ve sertifikasyon sistemidir. “İZ BIRAKAN PROJELERİ HAYATA GEÇİRİYORUZ” İstanbul’un en huzurlu bölgelerinden Zekeriyaköy’de, modern ve konforlu […]

Exclusive Homes

İstanbul  Zekeriyaköy’de yer alan Gülnar Koru Evleri Türkiye’de ilk defa LEED for Homes Platin sertifikası alan proje olmuştur. LEED For Homes değerlendirme sistemi, USGBC tarafından alçak ve orta katlı müstakil evler ve konutlar için geliştirilmiş bir yeşil bina değerlendirme ve sertifikasyon sistemidir.

“İZ BIRAKAN PROJELERİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”

İstanbul’un en huzurlu bölgelerinden Zekeriyaköy’de, modern ve konforlu projeler hayata geçiren Deneyim Inşaat’ın Genel Müdürü Bora Özerman ile firma hedeflerini ve mevcut projelerini konuştuk.

Deneyim İnşaat’ı sizden dinleyebilir miyiz? 2007 yılında danışmanlık firması olarak kurduğumuz Deneyim inşaat, yurt içi ve yurt dışında birçok projede arazi değerleme çalışmaları, yatırım modelinin belirlenmesi, ön fizibilite çalışması, yatırım planlama, proje finansmanı modellemesi, bütçe-proje fizibilitesi hazırlanması, mimari projelendirme, inşaat süreçlerinin yönetimi alanlarında danışmanlık hizmetleri verdikten sonra edindiği tecrübeyle, 2011 yılından itibaren kendi yatırımlarına start verdi. Şu anda butik projeler yapıyoruz. Gülnar Evleri ve Gülnar Koru Evleri projelerini anlatır mısınız? Gülnar Evleri, yatırımcı sıfatıyla yapmış olduğumuz ve 2013 yılında tamamlanan ilk projemiz. Gülnar Evleri,Türkiye’nin ilk LEED sertifikalı villa projesi olup, 2014 yılında Londra’da düzenlenen Luxury Lifestyle Awards organizasyonunda lüks konut kategorisinde aday 3 projeden biri oldu. İkinci projemiz Gülnar Koru Evleri, Türkiye’de Leed Platinum sertifikalı ilk villa projesi olma özelliğini taşıyor. Aynı zamanda,Türkiye’nin gayrimenkul alanında en prestijli ödülleri olarak kabul edilen Sign of the City Avvards 2016’da “En Yeşil Bina” ödülüne layık görülmüş bir proje. Projenin ilk fazı 2015 yılı Aralık ayında tamamlandı ve yaşam başladı.Şu anda müstakil villalardan oluşan ikinci faz da tamamlanmak üzere, Nisan ayı sonu itibariyle teslime hazır hale gelecek. Deneyim İnşaat’ı diğer inşaat firmalarından ayıran özellikleri neler? Yıllardır edindiğimiz deneyimleri ve profesyonel bakış açımızı, gayretimizi, iyi niyetimizi, sabrımızı ve kalıcı dostluğumuzu ‘hammaddemiz olarak kabul edip; iz bırakan projeler hayata geçirmek. Kentin dokusuna ve doğaya saygı duyarak, özgürlük hissi uyandıran yaşam alanları yaratmamız. Bizi diğerlerinden farklı kılan bunlar sanırım.

Gülnar Koru Evleri’nin Türkiye’nin gayrimenkul alanında en prestijli ödülleri olarak kabul edilen Sign of the City Avvards’ta “En Yeşil Bina” ödülüne layık görülmesi bizi çok mutlu etti. Ayrıca, Türkiye’de ilk defa bir projeye Platinum seviyesinde Leed Sertifikası verildi ki; bu da bizim için ayrı bir gurur kaynağı.

Yazının devamına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Altensis'ten Haberler için tıklayın