6 Mart 2017

PONSBLOK Madencilik ve Yapı Elemanları San. Ve Tic. A.Ş., Fransız know how’ına ek olarak Alman teknolojisi ve dizaynı ile Kayseri fabrikasında üretilen PoncBloc Blok ve Asmolen ürünleri için EN 15804 Avrupa normu uyumlu Çevresel Ürün Deklarasyonu (EPD-Environmental Product Declaration) belgesini aldı.

Doğal ve çevreci bir malzeme olan pomza taşından üretilen PoncBloc ürünlerinin beşikten kapıya (cradle-to-gate)  kadar ki tüm aşamaların potensiyel çevresel etkilerini şeffaflıkla beyan eden PONSBLOK firması, çevreye verdiği önemi kanıtlamış oldu.

EPD Belgesi, Türkiye’nin lider sürdürülebilirlik yönetimi, yeşil bina danışmanlık ve mühendislik firması ALTENSİS tarafından yoğun ve titizlikle yapılan çalışmalar sonucu başarı ile tamamlandı.  IBU (Alman Bina ve Çevre Enstitüsü- Institut Bauen und Umwelt e.V.) EPD kuruluşu tarafından verilen bu belge, uluslararası geçerliliğe sahiptir.

EPD Belgesine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://epd-online.com/PublishedEpd/Detail/9354

EPD’ler Hakkında

ISO 14040-44 Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi (Life Cycle Assessment-LCA) çalışması temel alınarak hazırlanan EPD’lerde, ürün veya hizmetin potensiyel çevresel performansları değerlendirilmektedir. Tip III’de yer alan bu çevre etiketi, ISO 14025’e göre tanımlanmaktadır. Çevresel ürün beyanına sahip olan ürünler,  yeşil bina  pazarında (LEEDv4, BREEAM) artı puanlar kazandırarak avantaj sağlamaktadır.

İlaveten, Yapı Malzemeleri Yönetmeliği’nde doğal kaynakların sürdürülebilir olması gerekliliği ve bunun da Çevresel Ürün Beyanı (EPD) ile yapılabileceği belirtilmektedir

Altensis'ten Haberler için tıklayın