Enerji Kimlik Belgesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler – Emlak Pencerem, 2016/01

Altensis’in ve Enerji Kimlik Belgesi düzenleme yetkisine sahip şirketlerden BES Enerji’nin kurucu ortağı Serkan Emin, Enerji Kimlik Belgesi’nin tanımını yaparak, Türkiye’de bu belgenin kullanımının yorumlarını ve mevcut değerlerini aktardı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın EKB hakkındaki güncel istatistikleri bu konuda hala yol alınamadığını gösteriyor. Aralık 2015 tarihli verilerine göre, yaklaşık 9 milyonluk yapı stokunda EKB alan […]

Emlak Pencerem, 2016/01

Altensis’in ve Enerji Kimlik Belgesi düzenleme yetkisine sahip şirketlerden BES Enerji’nin kurucu ortağı Serkan Emin, Enerji Kimlik Belgesi’nin tanımını yaparak, Türkiye’de bu belgenin kullanımının yorumlarını ve mevcut değerlerini aktardı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın EKB hakkındaki güncel istatistikleri bu konuda hala yol alınamadığını gösteriyor. Aralık 2015 tarihli verilerine göre, yaklaşık 9 milyonluk yapı stokunda EKB alan bina sayısı 350 bin 12 adet. Bunların 329 bin 62 adedi de yeni binalar. EKB belgesi alımında herhangi bir ertelemenin söz konusu olmadığına da değinen Serkan Emin, mevcut binalarda Mayıs 2017 tarihine kadar EKB’sini düzenletmesi için süre tanındığını belirtti.

Haberin devamına buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

Genel için tıklayın