Yeşil Binaların Yıldızı 2016’da Parlamaya Devam Edecek – Emlak Bülten, 2016/01

Yeşil binalar konusunda Türkiye’nin vizyoner şirketi Altensis’in kurucu ortağı Emre Ilıcalı, 2016 yılında gayrimenkul geliştiricilerinin yeşil binalara daha fazla yöneleceğini, 2015 yılının son aylarında meydana gelen iki önemli dış gelişmenin bu süreci tetikleyeceğini söyledi. Paris’te gerçekleşen iklim zirvesinde ülkelere karbon emisyonlarının azaltılması ve yenilenebilir enerji kaynaklarının daha fazla kullanılması yönünde ciddi yükümlülükler getirildiğini hatırlatan Emre […]

Emlak Bülten, 2016/01

Yeşil binalar konusunda Türkiye’nin vizyoner şirketi Altensis’in kurucu ortağı Emre Ilıcalı, 2016 yılında gayrimenkul geliştiricilerinin yeşil binalara daha fazla yöneleceğini, 2015 yılının son aylarında meydana gelen iki önemli dış gelişmenin bu süreci tetikleyeceğini söyledi.

Paris’te gerçekleşen iklim zirvesinde ülkelere karbon emisyonlarının azaltılması ve yenilenebilir enerji kaynaklarının daha fazla kullanılması yönünde ciddi yükümlülükler getirildiğini hatırlatan Emre Ilıcalı, “Karbon emisyonlarının yaklaşık %30’unu meydana getiren ve enerjinin ortalama olarak % 40’a yakınını tüketen binalar ve gayrimenkul sektörü, bu süreçten en çok etkilenecekler arasında olacaktır. Gayrimenkul sektörü ile sürdürülebilirliğin kesişim noktasında ise çevre dostu sertifikalı yeşil binalar duruyor. Çünkü karbon emisyonlarının azaltılması ve yenilenebilir enerji kaynaklarının seçimi aynı zamanda yeşil binaların da kriterleri arasında bulunuyor” dedi.

Bir diğer önemli gelişmenin de Rusya ile yaşanan siyasi kriz olduğunu dile getiren Emre Ilıcalı, doğalgaz arzını etkileyen bu gelişmeyle Türkiye’nin enerjiyi daha tasarruflu kullanmasının öneminin anlaşıldığını, bunun için de binaların daha inşaat aşamasında enerji tasarruflu altyapısıyla inşa edilmesi gerektiğini açıkladı. Emre Ilıcalı, “Özellikle Rusya ile yaşanan krizler, petrolün yoğun olduğu bölgelerdeki siyasi belirsizlikler, düşen petrol arzı ve enerji güvenliği sebebiyle, ülkeleri enerji verimli sistemler ve güneş, rüzgar gibi alternatif enerji kaynaklarına tekrardan daha güçlü bir biçimde yönlendirecek” dedi.

Haberin devamına buradan ulaşabilirsiniz.

Genel için tıklayın