Altensis, Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen 100 Şirketi Arasına Girdi

Türkiye’de Yeşil Bina sertifikaları konusunda ilk kurulan danışmanlık şirketi Altensis, Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen 100 şirketi arasına girdi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, TEPAV ve Allworld Network’ün yürüttüğü bir çalışmayla, ilk kez bu alandaki bir şirketin ödüllendirildiği tören İstanbul’da gerçekleştirildi. 2008 yılında yeşil bina danışmanlık şirketi olarak kurulan Altensis, 7 yıldır bu alanda […]

Yapı Dergisi, 19.08.2015

Türkiye’de Yeşil Bina sertifikaları konusunda ilk kurulan danışmanlık şirketi Altensis, Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen 100 şirketi arasına girdi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, TEPAV ve Allworld Network’ün yürüttüğü bir çalışmayla, ilk kez bu alandaki bir şirketin ödüllendirildiği tören İstanbul’da gerçekleştirildi.

2008 yılında yeşil bina danışmanlık şirketi olarak kurulan Altensis, 7 yıldır bu alanda yürüttüğü çalışmaların bir sonucu olarak ülkenin en hızlı büyüyen şirketleri arasına girmeyi başardı. Son 3 yılda satış gelirlerini en hızlı artıran şirketlerin ödüllendirildiği törende Altensis kurucu ortaklarına ödülünü TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu verdi. 3 yıllık büyüme oranlarına göre şirketlerin sıralandığı törende sıralamaya giren Türk şirketlerinin Türk ekonomisine katkıları da izleyicilerle paylaşıldı.

Berkay Somalı, Emre Ilıcalı ve Serkan Emin isimli mühendisler tarafından İstanbul’da kurulan Altensis firması, Türkiye’deki bugün itibarıyla sertifikalandırılmış yeşil bina alanlarının yüzde 70’ine imzasını atan şirket olarak dikkat çekiyor. İstanbul Ataşehir’i şirket merkezi olarak edinen Altensis, bugün 20’yi aşkın çalışanı, tamamlanmış 55, süreci devam eden 200 projesi ile 1.99 milyon metrekare sertifikalandırılmış alan, 11 milyon metrekarelik süreci devam eden yeşil bina alanı ile Türkiye’nin yıldızları arasında yer alıyor. Tören sonrası bir açıklama yapan Altensis ortakları, şirketin başarılarının bununla sınırlı kalmayacağını ifade etti.

Berkay Somalı, son 7 yılda pazarın öncüsü olarak bu konuda verdikleri mücadele ile yeşil binalar konusunda profesyonellik ve kurumsallığı Türk ekonomisine kazandırmış olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Somalı “Gelecekteki hedefimiz Türkiye’de bu alandaki farkındalığı artırırken, bir yandan Türkiye’yi de uluslararası ligde çok daha yukarılara taşımak” dedi. Emre Ilıcalı da Türkiye gibi gayrimenkul sektöründe büyüyen ve bu konuda tüm dünyadan farklılaşmak isteyen bir ülkenin yeşil sertifikalı proje sayısının çok daha fazla olması gerektiğini ifade etti. Serkan Emin, Türkiye’nin mevcut 2.95 milyon metrekare sertifikalı yeşil alanı ikiye katlamasının dünya sıralamasında ilk 5’e yerleşmesi için yeterli olabileceğini açıkladı.

ec0a4fda20004fdca4fdc5805339e56c-480x268

Altensis'ten Haberler için tıklayın