Türkiye’nin Yeşil Üretim Merkezleri

Ekonominin sürdürülebilirlik temeli üzerinde kalkınmasını öngören çevreci yaklaşım ve yeşil politikalar, Türkiye’de endüstriyel tesisleri de etkisine aldı. Enerji verimliliği ve çevre dostu süreçleri içeren yeşil bina sertifikalarını alan kimi tesisler, yeşil üretim merkezlerinin iyi birer örneğini oluşturdu. Çevre dostu binalar danışmanlık şirketi Altensis Kurucu Ortaklarından Serkan Emin, Türkiye’de bu kapsamda 10′ dan fazla tesis ve fabrikanın sürdürülebilirlik sürecine danışmanlık hizmeti verdiklerini söyledi. Serkan Emin, […]

İnşaat Dünyası, 01.06.2015

Ekonominin sürdürülebilirlik temeli üzerinde kalkınmasını öngören çevreci yaklaşım ve yeşil politikalar, Türkiye’de endüstriyel tesisleri de etkisine aldı. Enerji verimliliği ve çevre dostu süreçleri içeren yeşil bina sertifikalarını alan kimi tesisler, yeşil üretim merkezlerinin iyi birer örneğini oluşturdu.

Çevre dostu binalar danışmanlık şirketi Altensis Kurucu Ortaklarından Serkan Emin, Türkiye’de bu kapsamda 10′ dan fazla tesis ve fabrikanın sürdürülebilirlik sürecine danışmanlık hizmeti verdiklerini söyledi. Serkan Emin, bu öncü projeler sayesinde alan bazında bakıldığında toplam yaklaşık 1 milyon metrekarelik endüstriyel alanın çevre açısından kurtarılmış bölge olarak tanımlanabileceğini belirterek, henüz ekonomi açısından büyük bir alan teşkil etmeyen bu örneklerin artması için çaba gösterdiklerini açıkladı.

Serkan Emin, yüzey ölçeğinde değilse bile uygulamalar bazında Türkiye’deki yeşil endüstri merkezlerinin bazılarının dünyaya örnek taşıyabilecek nitelikleri olduğunu da vurguladı. Alcensis Kurucu Ortağı Serkan Emin bazı yabancı sermayeli şirketlerin dünyadaki ilk yeşil üretim merkezi binalarının Türkiye’de yer aldığını söyledi.

Haberin devamı için lütfen tıklayınız.

Genel için tıklayın