Nidapark Seyrantepe Projesi için Çevreci Tasarımlar

Gönye Proje Tasarım, Tahincioğlu Gayrimenkul tarafından yaptırılan Nidapark Seyrantepe projesinde farklı tiplerdeki dairelerin, lobinin, kat koridorları ile sosyal tesisin iç mimari proje ve uygulamasını gerçekleştirdi. Altensis danışmanlığında LEED sertifikasına aday olan projede kullanılan malzemeler de LEED’e uygun seçildi.   Türkiye’nin önde gelen inşaat şirketlerinin büyük ölçekli projelerinde konut ve ofislerin iç mimari tasarım ve uygulamalarına […]

Yeşil Bina Dergisi, Mart-Nisan 2015

Gönye Proje Tasarım, Tahincioğlu Gayrimenkul tarafından yaptırılan Nidapark Seyrantepe projesinde farklı tiplerdeki dairelerin, lobinin, kat koridorları ile sosyal tesisin iç mimari proje ve uygulamasını gerçekleştirdi. Altensis danışmanlığında LEED sertifikasına aday olan projede kullanılan malzemeler de LEED’e uygun seçildi.

 

Türkiye’nin önde gelen inşaat şirketlerinin büyük ölçekli projelerinde konut ve ofislerin iç mimari tasarım ve uygulamalarına imza atan Gönye Proje Tasarım, Tahincioğlu Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Nidapark Seyrantepe projesinde 1+1’den 4+1 dubleks dairelere kadar farklı tiplerdeki dairelerin yanı sıra lobi ve kat koridorlarının, kafe, havuz, fitness gibi alanlardan oluşan sosyal tesisin iç mimari tasarımını üstlendi. Mekanların konsept tasarım aşamasından uygulama çizimlerinin tamamlanmasına kadarki süreçte yer alan Gönye, aynı zamanda tasarladığı 1+1 örnek daire ile ev aday sahiplerine rehberlik etti. Bu çevreci dairelerin öne çıkan özellikleri, yerden tavana kadar uzanan camları, her daireye özel tasarlanmış balkonları ve 3,80 metrelik tavan yüksekliği olarak sıralanıyor.

 

İstanbul’un Avrupa yakasında, Türk Telekom Arena, Maslak ve Levent’e yakın, gelişmekte olan bir bölge olan Seyrantepe’de yer alan ve 2016 sonunda tamamlanması hedeflenen projede Gönye, kurguladığı sade ve şık mekânlarda, bir konut projesinden beklendiği şekilde sıcak bir atmosfer yaratmayı hedefliyor.

 

Yeşil Bina sertifikalarının, Türkiye’de alınmaya başlamasından itibaren kendilerinin de ilgi alanına girdiğini söyleyen Gönye Proje Tasarım Kurucu Ortağı Yelin Evcen, bununla birlikte Nidapark Seyrantepe’nin ise dahil oldukları ilk LEED Gold sertifikası hedeflenen proje olduğunu vurguluyor. İnsanlara sıcak gelen şık mekanlar planladıklarını, mekanların konsept tasarım aşamasından uygulama çizimlerinin tamamlanmasına kadarki süreçte yer alarak, aynı zamanda tasarladıkları 1+1 örnek daire ile ev aday sahiplerine rehberlik ettiklerini ifade eden Evcen, “Projede, LEED Gold ile enerji ve kaynak tasarrufu ön planda tutulurken, diğer taraftan da buna hiç uymayacak, fazla gösterişli bir tasarım pek anlamlı olmazdı. Dekorasyonda sade, belirli bir kültürel seviyeye hitap eden, daha fonksiyonel, renkleriyle çevreye ve binanın mimari tarzına uyumlu bir iç mimari tasarım hedefledik” ifadelerini kullanıyor.

 

Nidapark Seyrantepe gibi büyük projelerde birçok danışman firmayla ortaklaşa çalışıldığından malzeme seçimi ve diğer konularda hiç zorlanmadıklarının altını çizen Evcen, “Her projede olduğu gibi büyük projelerde de iç mimari bütünün bir parçasıdır. Projede diğer ekiplerle koordineli olarak çalışıyoruz. Böylelikle ortaya güzel ve doğru bir proje çıkıyor” diyor ve projeyle ilgili şu yorumlarda bulunuyor: “Nidapark Seyrantepe projesi, markalı konut projeleri arasında lüks bir proje olarak değerlendirilebilir. Bence brüt 3,80 metrelik tavan yüksekliği ile iç hacimlerin genişliği, boydan boya cam cephesi ve balkonları projenin en önemli ayrıcalığı. Yüksek bina olmasından kaynaklı kiriş yükseklikleri, asma tavan içlerinde yerleştirilen yangın ve soğutma tesisatları ve yerden ısıtma sistemine rağmen doğru koordinasyon ve projelendirme süreci ile tavan yüksekliğini birçok mekanda 320’ye kadar korumayı başardık. Projede tercih edilen yerden ısıtma sistemi sayesinde mekanlarda radyatörlerin sebep olduğu yer kaybına engel olunarak,tasarımda verilmek istenen net ifade korunmuş oldu. Daire içlerinde kaliteli, sürdürülebilir ve mümkün olduğunca doğal malzemeler kullanıldı. İç mimari açısından, Leed Gold sertifika adayı bir projede dikkat etmemiz gereken en önemli konu doğru armatür seçimiydi. Su sarfiyatına sebebiyet vermeden hem estetik görünümlü hem de ev içi kullanımda yeterli konforu sağlayabilecek armatür kararları için Leed Danışmanı Altensis’ten destek alındı.”

 

Altensis Kurucu Ortağı Emre Ilıcalı

“Konutlarda Detaylara Dikkat Edilmeli”

 

“2014 yılının üçüncü çeyreğinde başlayan ve 2016 yılının dördüncü çeyreğinde tamamlanması planlanan Nidapark Seyrantepe projesinde, konutlar kategorisinde LEED Gold sertifikası hedefleniyor. Altensis olarak projenin planlama aşamasından itibaren görev alıyoruz. Yeşil Bina açısından konut projelerinin ofis projelerine oranla daha detaylı olduğunu söyleyebilirim. İç mimarinin ön plana çıktığı konutlarda çok sayıda detaya dikkat edilmektedir. Altensis olarak iç mekan tasarımlarındaki sürdürülebilir öğelerin Yeşil Bina kriterleriyle olan uyumunu sağlamaya çalışıyoruz. Her Yeşil Bina projesinde olduğu gibi Nidapark Seyrantepe’de de enerji ve su tasarrufu önem kazanıyor…”

 

 

“Oldukça verimli çözümler içeren Nidapark Seyrantepe’de çok fazla yeşil alan da mevcut. Peyzaj ve gri su sistemleri, dikkat çekici özellikler arasında bulunuyor. Kullanılan malzemelerin kaliteli olması ve Yeşil Bina kriterlerine uygun tercih edilmesi önemli bir avantaj. Bir yandan işletme giderlerinin azaltılmasını sağlarken diğer yandan daha konforlu yaşam alanı sunan projenin dizayn ve estetik açıdan da ön plana çıkan özellikleri bulunuyor. Proje ekibinin Yeşil Bina sürecine yaklaşımı projeye artı olarak yansıyor. Her projede bunu göremiyoruz ve bu bizim için çok önemli…”

Altensis'ten Haberler için tıklayın