İlk Yeşil Bina Mükemmellik Sertifikası Altensis’in Oldu

Çevre dostu binalar konusunda Türkiye’de ilk kurulan şirket olan Altensis, sektörünü yenilik ve ilklerle tanıştırmaya devam ediyor. Yüzyılı aşkın süredir mükemmellik standartlarını belirleyen BSI, yeşil binalar alanında mükemmellik sertifikası ISO 9001 14001 belgesini Türkiye’den ilk kez Altensis’e verdi.

konuttimes, 11 Mart 2015

2008 yılında yeşil bina danışmanlık hizmeti vermek üzere ilk kurulan şirket Altensis, aradan geçen 7 yılda gerçekleştirdiği ilklere bir yenisini daha ekledi. Hizmet verdiği tüm alanlarda kaliteyi ve mükemmelliği hedefleyen Altensis yönetimi, dünyada yüzyılı aşkın süredir mükemmellik standartlarını belirleyen kuruluş olan BSI’nın sertifikasını Türkiye’de sektöründe ilk alan şirket oldu. İşletmelerde performansı iyileştirmek, riski azaltmak ve sürdürülebilir büyümeyi gerçekleştirebilmek konularında yardımcı olan BSI, uzun bir süredir yaptığı inceleme ve denetlemelerin sonucunda Altensis’in alanındaki yüksek kaliteli hizmetlerini tescilledi. Altensis, ISO 9001 ve 14001 sertifikasını dünyada bu alanda çok prestijli bir kurum olan BSI’dan almaya hak kazandı.

Sertifikalarla ilgili bilgi veren Altensis Yönetim Kurulu Üyesi Emre Ilıcalı, kalite yönetim sistemi belgelerinin, ciddi belgeleme gerektiren ve her aşaması denetlenen zorlu bir süreçten sonra alınabildiğini, özellikle de BSI’nın elinden bu belgeyi almanın çok daha zorlu olduğunu söyledi.

Gelecekteki Hizmetin de Garantisi

Altensis Yönetim Kurulu Üyesi Emre Ilıcalı, şirket olarak verdikleri hizmetten ve yaptıkları işin kalitesinden emin olduklarını belirterek, “Bu belge, aynı zamanda ilerleyen süreçte de mükemmellikten taviz verilmeyeceğinin bir garantisi olarak sektör açısından anlam ifade etmelidir. Çünkü belgeyi almak kadar, uzun yıllar geçerliliğini koruyabilmek de beceri ister” dedi. Emre Ilıcalı şirket olarak BSI’dan aldıkları ISO 9001 ve 14001 sertifikalarının aynı zamanda sektörün çıtasını dünya arenasına yükseltme konusunda da önemli bir adımı teşkil ettiğini açıkladı.

Altensis'ten Haberler için tıklayın