Dünya Gazetesi, 16 Şubat 2015

Türk Hava Yolları’nın hayata geçirdiği en önemli projelerden biri olarak 2014 yılında hizmete giren Habom Sabiha Gökçen Tesisleri, faaliyetinin daha ilk aylarında çevrecilik alanında önemli bir başarıya imza attı. Altensis rehberliğinde, dünyanın en saygın yeşil bina sertifika sistemlerinden LEED Gold sertifikasını almaya hak kazanan Habom Sabiha Gökçen Tesisleri, böylece Türkiye’nin uçak bakını alanındaki ilk çevre dostu tesisi olarak tarihe geçti.

Yeşil bina sıfatını kazanan tesis aynı zamanda, 35 futbol sahası büyüklüğündeki kapalı alanıyla da Türkiye’nin sertifikalı en büyük çevre dostu projesi olarak dikkat çekti. Habom, THY Teknik AŞ’nin sektörel platformda teknik bakım/onarım kabiliyetini ve kapasitesini artırmak, havacılık alanında kapsamlı bir ekosistem yaratmak adına İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Hava limanında hizmet veriyor. Tesiste yağmur suları ve evsel atık sular geri dönüştürülerek yüzde 40 su tasarrufu sağlanırken, 15 Watt’lık 100 bin aydınlatma ampulüne denk gelecek şekilde güneş enerjisi üretiliyor.

Kısa bir süre önce THY’den yapılan açıklamada tesisin, Türk sivil havacılık tarihinin en büyük girişimlerinden biri olarak kabul edildiği belirtilerek, tamamı THY’nin öz kaynakları ile finanse edilen bakım onarım merkezinin faaliyete geçmesinin önümüzdeki yıllarda bölge havacılığını domine edecek önemli bir adım olduğuna dikkat çekilmişti.

 

2014-49

Habom (1)

Altensis'ten Haberler için tıklayın