Yeşil Bina Köşesi – Yeşil Bina Pahalı Değildir

Haberin görseline ulaşmak için lütfen tıklayınız. Kaynak: Dünya Gazetesi, 31.10.2014   Sertifikalı yeşil binaların yatırımcılara ne faydası var? Bunlar daha pahalı binalar mıdır? Kurumsal firmalar genellikle şirket merkezlerinin veya yeni yapılacak hizmet binalarının sertifikalı yeşil bina olmasını talep edebiliyor. Yeşil binalar, söz konusu firmalara, hem kurumsal sürdürülebilirlik anlamında koydukları hedefleri gerçekleştirmede hem de marka imajını ve itibarını […]

31 Ekim 2014
Haberin görseline ulaşmak için lütfen tıklayınız.
Kaynak: Dünya Gazetesi, 31.10.2014

 

Sertifikalı yeşil binaların yatırımcılara ne faydası var? Bunlar daha pahalı binalar mıdır?

Kurumsal firmalar genellikle şirket merkezlerinin veya yeni yapılacak hizmet binalarının sertifikalı yeşil bina olmasını talep edebiliyor. Yeşil binalar, söz konusu firmalara, hem kurumsal sürdürülebilirlik anlamında koydukları hedefleri gerçekleştirmede hem de marka imajını ve itibarını yukarıya taşımada faydalı oluyor.

Gayrimenkul yatırım firmaları ise projelerini yeşil proje olarak lanse ederek rekabet avantajı sağlıyor. Kamu, özellikle ilçe belediyeleri, hizmet binası veya sosyal donatı projelerinden bir tanesini seçip pilot yeşil bina projesi gerçekleştirme yoluna gidiyor. Böylece kamu kurumları hem örnek oluşturuyor hem de ilk çevreci belediyelerden biri olarak farklılaşma motivasyonuna sahip olabiliyor.

Yeşil binalar, daha pahalı binalar değildir.Tüm planlama ve uygulama hedefe göre düzenlenirse yeşil binalar daha ucuza mal olan yapılardır. Binanın tüm ömrü göz önüne alındığında, suyu yaklaşık %50 daha az tüketen, enerjiyi yaklaşık %25 ila %50 az tüketen bir binanın toplam sahip olma ya da kullanma maliyeti sıradan bir binaya göre çok daha düşük olacaktır.

Altensis'ten Haberler için tıklayın