Yeşil Bina Maliyet Artışı Getirmez

Yeşil binalar aile bütçesine ne kadar katkı sağlar? Buna karşılılık yeşil bina sertifikaları, binaların tasarım ve inşaat aşamasında ne kadar maliyet getirir? Çevre dostu-yeşil konutlar, yüzde 40 ila yüzde 50 oranında daha az su, yüzde 25 ila yüzde 50 oranında daha az elektrik, doğalgaz harcayan binalardır. Dolayısıyla aile bütçelerine de bu oranda katkı sağlamaktadır. Buna karşılık yeşil […]

22 Eylül 2014

Yeşil binalar aile bütçesine ne kadar katkı sağlar? Buna karşılılık yeşil bina sertifikaları, binaların tasarım ve inşaat aşamasında ne kadar maliyet getirir?

Çevre dostu-yeşil konutlar, yüzde 40 ila yüzde 50 oranında daha az su, yüzde 25 ila yüzde 50 oranında daha az elektrik, doğalgaz harcayan binalardır. Dolayısıyla aile bütçelerine de bu oranda katkı sağlamaktadır.

Buna karşılık yeşil bina hedefi projenin en başından konulduğu takdirde tasarım veya inşaat aşamasında bina maliyetlerine kayda değer bir artış getirmez. Bazı özel durumlarda ilave maliyet getiren uygulamalar tercih edildiğinde ise bu ilave maliyetler makul seviyede kaldığı için geri ödeme süreleri çok kısadır. Yatırımcılar yeşil bina kavramı ile tanışıp daha iyi anladıkça yatırımlarını yeşil bina olarak yapmayı tercih etmektedir. İlk zamanlarda, yeşil bina kavramı hakkındaki bilgi eksikliği nedeniyle yüksek maliyet getirme endişesi ile bu alanda tutucu yaklaşımlar olsa da günümüzde bu yaklaşımın azaldığı gözlemlenmektedir.

Haberin görseline ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Kaynak: Dünya Gazetesi, 22.09.2014

Altensis'ten Haberler için tıklayın