Avea’lı Çocuklar LEED Gold Sertifikalı Ümraniye Teknoloji Binasında

Avea; sürdürülebilirlik ve çevre bilincini çocuklara aşılamak üzere Avealı çocukları çok özel bir etkinlikte bir araya getirdi.Kısa bir süre önce, sürdürülebilirlik vizyonuyla gerçekleştirdiği çalışmaları, uluslararası düzeyde en itibarlı kurum olarak kabul edilen Global Reporting Initiative’den (GRI) aldığı Sürdürülebilirlik Raporu’yla onaylı hale getiren Avea; raporu Avea çalışanlarının çocukları ile paylaştıSürdürülebilirliği her alana taşıyarak hayatın ayrılmaz bir parçası haline […]

12 Mayıs 2014

Avea; sürdürülebilirlik ve çevre bilincini çocuklara aşılamak üzere Avealı çocukları çok özel bir etkinlikte bir araya getirdi.

Kısa bir süre önce, sürdürülebilirlik vizyonuyla gerçekleştirdiği çalışmaları, uluslararası düzeyde en itibarlı kurum olarak kabul edilen Global Reporting Initiative’den (GRI) aldığı Sürdürülebilirlik Raporu’yla onaylı hale getiren Avea; raporu Avea çalışanlarının çocukları ile paylaştı

Sürdürülebilirliği her alana taşıyarak hayatın ayrılmaz bir parçası haline getirmeye odaklanan Avea; sürdürülebilirlik ve çevre bilincini çocuklara küçük yaşlardan itibaren aşılamak üzere Avealı çocukları çok özel bir etkinlikte bir araya getirdi

Avea’nın çevreci ve sürdürülebilir uygulamalarıyla ‘American LEED Gold Sertifikası’nı aldığı Ümraniye Teknoloji Binası’nda bir araya gelen Avealı çocuklar, oldukça renkli saatler geçirdikleri etkinlikte uzman pedagoglar eşliğinde yüzlerce pet şişeden dev bir zürafa heykeli ve ağaç yaptılar

Avealı çocukların çalışmalarıyla ortaya çıkan pet zürafa heykeli Avea’nın Ümraniye Teknoloji Binası girişinde bir süre sergilendikten sonra, yeniden değerlendirilmek üzere geri dönüşüme kazandırılacak.

Kısa bir süre önce, sürdürülebilirlik vizyonuyla gerçekleştirdiği çalışmaları uluslararası düzeyde en itibarlı kurum olarak kabul edilen Global Reporting Initiative’den (GRI) aldığı Sürdürülebilirlik Raporu’yla onaylı hale getirerek yayınlayan Avea; American LEED Gold Sertifikası’nı da almaya hak kazanarak; Türkiye’de telekomünikasyon sektöründe bu sertifikaya sahip ilk ve tek şirket oldu. Avea, aldığı raporu Avea çalışanlarının çocukları ile paylaştı.
Avea hem sürdürülebilirlik raporu çerçevesinde gerçekleştirdiği çalışmalar hem de almaya hak kazandığı American LEED Gold Sertifikası kapsamında, Avealı çocukları özel bir etkinlikte bir araya getirdi.

Avealı çocuklar pet şişelerle “sürdürülebilir heykeller” yaptı

Yeşil bina konseptiyle hayata geçirilen çalışmalarla, American LEED Gold Sertifikası almaya hak kazanan Avea Ümraniye Teknoloji Merkezi binasında bir araya gelen Avealı çocuklar, çok renkli ve bir o kadar da hareketli bir etkinliğe imza attı.
Etkinlik alanındaki renkli balonlar, çocuk kitaplarının sergilendiği masalar, patlamış mısır ve pamuk şeker arabalarıyla kendilerini adeta bir panayır yerinde bulan Avealı çocuklar, bir süre arkadaşlarıyla oyunlar oynadıktan ve eğlendikten sonra dev zürafa heykelini yapmak üzere çalışmaya başladılar.

İki gruba ayrılan çocukların 7 yaşından büyük olanları pet şişeleri birleştirerek heykeli oluşturmak üzere çalışırken; 7 yaşından daha küçük olan çocuklar ise bir atölye çalışması yaparak zürafa heykelinin süslemesinde kullanılmak üzere kağıtlardan süsler hazırladılar.

Uzman pedagoglar eşliğinde, kendilerine atıkları geri dönüşümle nasıl sanata çevirebilecekleri gösterilen Avealı çocuklara; bir yandan da geri dönüşüm, çevre bilinci, sürdürülebilirlik kavramları anlatıldı ve sürdürülebilirliğin sağlanmasıyla doğanın nasıl korunduğuna ilişkin bilgiler verildi.

Avealı çocuklardan anlamlı mesaj: “Sürdürülebilirlik; sahip olduğumuz şeyleri sahip olmayanlarla paylaşmaktır”

Avea CEO’su Erkan Akdemir çevre ve sürdürülebilirlik bilincinin oluşturulmasına katkıda bulunmak üzere gerçekleştirdikleri etkinlikte Avealı çocuklarla bir araya gelmiş olmanın kendileri için hem keyifli hem önemli olduğuna dikkat çekti. Akdemir: “Sürdürülebilirlik ve çevre bilincini çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren aşılamak için böyle bir etkinliğe imza attık. Etkinlik sırasında çocuklarımızla yaptığımız sohbetlerimizde ise bu konuda söyledikleri ve sorularımıza verdikleri yanıtlarla bu konudan tamamen habersiz olmadıklarını da göstererek bizleri hem şaşırttılar. Çocukların bu bilince bu kadar erken yaşta sahip olmaları bizi çok mutlu etti; çünkü sürdürülebilir bir geleceğin devamını getirecek olan da çevreyi bu vizyonla koruyacak olan da gelecek nesiller” dedi.

Sürdürülebilirliği; “Sahip olduğumuz şeyleri sahip olmayanlarla paylaşmaktır” şeklinde yorumlayan Avealı çocukların, Avea Sürdürülebilirlik Etkinliği kapsamındaki çalışmalarıyla ortaya çıkan dev pet zürafa heykeli, Avea’nın Ümraniye Teknoloji Binası girişinde bir süre sergilendikten sonra, yeniden değerlendirilmek üzere geri dönüşüme kazandırılacak.

Etkinlik sonunda Avealı çocuklar adına TEMA Vakfı’na yapılan fidan bağışı sertifikaları da çocuklara dağıtıldı.

Haberin görseline ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Kaynak: 34volt;  12.05.2014, BT Yaşam;  12.05.2014

Altensis'ten Haberler için tıklayın