Bisikletiyle İşe Gidene Vergi İndirimi

Proje kapsamında, işyerlerine giderken bisiklet kullananlara kilometre başına 25 cent verilecek ya da vergi indirimi sağlanacak. Fransızlar araba yerine bisiklet kullandıklarında, hem kendi sağlıkları, hem ekonomi hem de çevreye katkı sağlamış olacaklar. Fransa Ulaştırma Bakanı Frédéric Cuvillier, büyük şehirlerde bisiklet kullanımını artırmayı planlayan bir projeyi hayata geçireceklerini açıkladı. Buna göre işine bisikletle gidip gelenlere kilometre […]

29 Nisan 2014

Proje kapsamında, işyerlerine giderken bisiklet kullananlara kilometre başına 25 cent verilecek ya da vergi indirimi sağlanacak. Fransızlar araba yerine bisiklet kullandıklarında, hem kendi sağlıkları, hem ekonomi hem de çevreye katkı sağlamış olacaklar.

Fransa Ulaştırma Bakanı Frédéric Cuvillier, büyük şehirlerde bisiklet kullanımını artırmayı planlayan bir projeyi hayata geçireceklerini açıkladı. Buna göre işine bisikletle gidip gelenlere kilometre başına 25 cent para verilecek ya da vergi indirimi sağlanacak. Dünya Gazetesi’nin haberine göre, Ulaştırma Bakanı henüz büyük şirketlerle ortak karara varmış değil; fakat çalışanlarının ulaşım giderlerini, otopark ücretlerini ya da benzin harcamalarını karşılayan şirketlerin bu projeye evet demeleri bekleniyor. Proje kapsamında, işyerlerine giderken bisiklet kullananlara kilometre başına 25 cent verilecek ya da vergi indirimi sağlanacak. Fransızlar araba yerine bisiklet kullandıklarında, hem kendi sağlıkları, hem ekonomi hem de çevreye katkı sağlamış olacaklar.

Fransız Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bisiklet kullanımının “kazan-kazan-kazan” durumu yaratacağına dikkat çekiliyor. Fransızlar araba yerine bisiklet kullandıkları takdirde, hem kendi sağlıkları, hem ekonomi hem de çevreye katkı sağlamış olacaklar. Sadece şirketler değil, belediye otobüslerinin sayısını azaltma şansını yakalayacak belediyeler de bu işten karlı çıkabilecekler. Karbon emisyonları önemli ölçüde azalacak. Hatta daha da ilerisini düşünürsek, bisiklet sektörü çok önemli bir gelişme fırsatı yaşayacak.

25 maddelik önlemler listesi

Bakanlık, belediyelerden bisiklet kullanımını desteklemelerini istiyor. Bu kapsamda, bisiklet kullanımına yönelik 25 maddelik bir önlemler listesi dağıtılmış. Bu listeye göre, belediye başkanları, sokaklara göre bisiklet sürüş hızını belirleyebilecekler. Yayalar ve bisikletliler, motorlu araçlara göre öncelik sahibi olacaklar. Eğer bir otomobil, yaya veya bisiklet yoluna park ederse, daha fazla cezaya tabi tutulacak.

Tren bağlantıları sağlanacak

Fransa hükümeti, tren ve bisiklet arasındaki bağlantıyı da kolaylaştırmayı planlıyor. Bu kapsamda, tren saatleri yeniden düzenlenecek, ara bağlantılar yenilenecek ve tren garlarında bisikletler için güvenli park alanları oluşturulacak. Ulaştırma Bakanı Cuvillier’e göre, tüm bu yenilikler aslında çok daha heyecan verici bir programın sadece başlangıcı. Fransa genelinde, bisiklet kullanımını savunan ve okullarda bisiklet eğitimini başlatmakla övünen Bisiklet Kullanıcıları Federasyonu, bu karardan son derece memnun görünüyor.

Haberin görseline ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Kaynak: Yapı.com.tr ; 29.04.2014

Genel için tıklayın