Dönüşüm yasası çıktı talep patlaması oldu

İstanbul’un lüks semtlerinde eski binaları yıkıp proje yapan Selahattin Keten, kentsel dönüşümle beraber gelen talepleri karşılayamadıklarını belirtti. 20 şantiyesi mevcut bulunan Keten, 300 lüks konut inşa ediyor. ÇEVRE BİLİNCİNİ MERKEZ OFİSLERE YERLEŞTİRDİ Çevre bilinci Türkiye’de gidip şirketlerin beynine yerleşmeye start verdi. Yalnızca markalı konut ve ofis projeleri değil, artık şirketlerin genel merkezleri ve merkez ofisleri […]

19 Mart 2014

İstanbul’un lüks semtlerinde eski binaları yıkıp proje yapan Selahattin Keten, kentsel dönüşümle beraber gelen talepleri karşılayamadıklarını belirtti. 20 şantiyesi mevcut bulunan Keten, 300 lüks konut inşa ediyor.

ÇEVRE BİLİNCİNİ MERKEZ OFİSLERE YERLEŞTİRDİ

Çevre bilinci Türkiye’de gidip şirketlerin beynine yerleşmeye start verdi. Yalnızca markalı konut ve ofis projeleri değil, artık şirketlerin genel merkezleri ve merkez ofisleri de çevre dostu bina statüsüne giriyor.
Son zamanda ondan çok şirket, çevre dostu yeşil bina özelliğini, yeşil binalar danışmanlık kuruluşu Altensis rehberliğinde tescil ettirdi. Aralarında uluslar arası sermayeli şirketlerin de yer aldığı 11 şirket, yeşil bina özelliğini LEED sertifikası ile tescilledi.
Altensis kurucu ortağı Serkan Emin, yeşil binaların çevreye verdiği zararı minimuma indirmenin beraberinde enerji ve su gibi mühim gider kalemlerinde tasarruf sağlaması sebebiyle de şirketler tarafından tercih edildiğini belirtti.
İlklere imza atıyor
Emin, “Bu tür çevre dostu binalar, elektrik, doğalgaz ve su gibi işletme giderlerinde mühim oranda tasarruf sağlayarak şirket bütçelerine de orta vadede katkıda bulunuyorlar” diye belirtti.
Altensis Kurucu Ortağı Serkan Emin, Türkiye’de danışmanlık verdikleri şirket arasında mevcut bulunan Soyak Holding’in ilk LEED sertifikalı olağan bina, Eser Holding’in ilk LEED platin sertifikalı bina,  Unilever’in Türkiye merkez ofisinin Türkiye’nin ilk LEED sertifikalı projesi özelliğini taşıdığına da dikkat çekerek, “Mutluyuz ki bilinçli şirketlerle beraber Türkiye’nin ilkleri hususunda imzalar atıyoruz” diye belirtti.

Haberin tam metnine ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Kaynak: Milliyet,  19.03.2014

Altensis'ten Haberler için tıklayın