Rusya’da 1 milyon metrekarelik proje

Türkiye’nin ilk çevre dostu bina danışmanlık şirketi Altensis, Türkiye’den sonra Rusya’yı da çevre dostu binalarla tanıştırıyor. Türkiye’deki sertifikalı yeşil binaların yüzde 60’ının sertifikasyon sürecine rehberlik ederek Pazar lideri olan şirket, Rusya’da toplam 500 bin metrekarelik inşaata danışmanlık ediyor. Rus pazarında 500 bin metrekarelik inşaat alanına sahip 3 ayrı projenin danışmanlığını yürüten şirketin hedefi, Rusya’ da […]

23 Şubat 2014

Türkiye’nin ilk çevre dostu bina danışmanlık şirketi Altensis, Türkiye’den sonra Rusya’yı da çevre dostu binalarla tanıştırıyor. Türkiye’deki sertifikalı yeşil binaların yüzde 60’ının sertifikasyon sürecine rehberlik ederek Pazar lideri olan şirket, Rusya’da toplam 500 bin metrekarelik inşaata danışmanlık ediyor. Rus pazarında 500 bin metrekarelik inşaat alanına sahip 3 ayrı projenin danışmanlığını yürüten şirketin hedefi, Rusya’ da bir yılda 1 milyon metrekarelik projeye imza atmak.

Türk Cumhuriyetler de var

Altensis kurucu ortağı Emre Ilıcalı “Orası da Türkiye’nin birkaç sene önceki hali gibi. Ancak çok büyük bir pazar ve büyük bir potansiyel taşımakta. Biz bu ülkedeki işlerimizde de Türkiye’deki vizyoner kimliğimizi ortaya koyacağımıza inanıyoruz, bu nedenle daha ilk yıldan hedefimizi büyüttük” dedi. Emre Ilıcalı “Yabancı yatırımcılar ve bunlara müteahhitlik yapan Türk firmaları bu konuda öncülük yapıyor. Altensis sadece Rusya değil, tüm Türki Cumhuriyetler’de de projelere hizmet vermeyi planlıyor. Şu ana kadar birçok projeye teklif vermiş olan Altensis bu seneden itibaren Rusya pazarındaki yeşil bina projelerinde adını duyuracaktır” diye konuştu. Türkiye’de inşaatı tamamlanmış 50 adet uluslararası sertifikaya sahip yeşil binanın 30 adedinin sertifika sürecinin kendileri tarafından gerçekleştirildiğini anlatan Emre Ilıcalı, devam eden 200 projenin yarısına yakınının sürecini de yine kendilerinin yürüttüğünü vurguladı. Bugüne kadar yeşil bina sertifikası sahibi yaptığı binalar arasında Google’in Türkiye ofisinden Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva Tesislerine, Özyeğin Üniversitesi’nden Schneider’in Gebze’deki fabrikasına kadar geniş yelpazedeki yapılar bulunuyor.

Haberin görseline ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Kaynak: Star Gazetesi,  23.02.2014

Altensis'ten Haberler için tıklayın