USGBC: Türkiye’nin ilk Green Rater’ları Berkay Somali ve Emre Ilıcalı oldu

Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından yetkilendirilen Green Rater’lar LEED yeşil bina sertifikasyonu hedefleyen ev projelerinin saha uygulama takibi ve doğrulamalarını gerçekleştirerek projelerin  LEED  kesin şartlarını karşılayarak etkili ve  verimli şekilde inşa edilmesini sağlamaktadır.  LEED BD+C Homes (Yeni Binalar: Evler) sertifikasyon sistemi uluslararası olarak yaygınlaşmakta ve buna paralel olarak uluslararası Yeşil Değerlendiriciler grubu hızla genişlemektedir. Türkiye’nin ilk uluslararası […]

13 Şubat 2014

Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından yetkilendirilen Green Rater’lar LEED yeşil bina sertifikasyonu hedefleyen ev projelerinin saha uygulama takibi ve doğrulamalarını gerçekleştirerek projelerin  LEED  kesin şartlarını karşılayarak etkili ve  verimli şekilde inşa edilmesini sağlamaktadır.  LEED BD+C Homes (Yeni Binalar: Evler) sertifikasyon sistemi uluslararası olarak yaygınlaşmakta ve buna paralel olarak uluslararası Yeşil Değerlendiriciler grubu hızla genişlemektedir. Türkiye’nin ilk uluslararası Green Rater’lar Altensis firması kurucu ortakları ve yeşil bina uzmanları Berkay Somali ve Emre Ilıcalı oldu.

Emre Ilıcalı ve Berkay Somali ABD’de mühendislik eğitim ve çalışmalarına bir süre devam ettikten sonra yeşil bina danışmanlığı konusunda uzmanlaşmış Altensis firmasını kurmak için Türkiye’ye döndüler. LEED konut projeleri üzerinde iki yıl önce çalışmaya başlayan Emre Ilıcalı ve Berkay Somali ile Yeşil Değerlendirici mentörlük süreci ve yerel Green Rater’ların eğitilmesinin uluslararası pazarlardaki katma değerleri hakkında yapılan söyleşi USGBC resmi websitesinde yayınlanmıştır. 

 

USGBC resmi websitesinde yayınlanan söyleşiye ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Kaynak: USGBC,  13.02.2014

Altensis'ten Haberler için tıklayın