Türkiye çevreci binalarda ilk 10’da

Son yıllarda çevre dostu yeşil binalar konusunda yapılan yatırımlar Türkiye’nin uluslararası alanda yıldızını parlatıyor. US Green Building Council (USGBC) verilerine göre Türkiye, Leed sertifikalı projeler açısından dünyada ilk 10 ülke arasında yerini aldı. 237 Leed sertifikalı veya sertifika almaya aday projeyle listeye 9. sıradan giren Türkiye, alçak katlı konutlara özel Leed for Homes’ta ise ilk […]

3 Şubat 2014

Son yıllarda çevre dostu yeşil binalar konusunda yapılan yatırımlar Türkiye’nin uluslararası alanda yıldızını parlatıyor. US Green Building Council (USGBC) verilerine göre Türkiye, Leed sertifikalı projeler açısından dünyada ilk 10 ülke arasında yerini aldı.

237 Leed sertifikalı veya sertifika almaya aday projeyle listeye 9. sıradan giren Türkiye, alçak katlı konutlara özel Leed for Homes’ta ise ilk 3’e girdi. Türkiye’de çevre dostu binalar konusunda danışmanlık ve denetleme hizmeti vermek üzere kurulan ilk şirket olan Altensis kurucu ortaklarından Emre Ilıcalı yaptığı açıklamada “Türkiye’de bu sertifika sadece yeni projeler için alınmıyor, aynı zamanda mevcut binasını çevre dostu özellikler bakımından yenilemek suretiyle de alınan sertifikalar var” diye konuştu. Ilıcalı’nın verdiği bilgiye göre yeşil binalar konusundaki yatırımlar ve bu alanda kuvvetlenmekte olan çevreci anlayış Türkiye’de de özellikle son yıllarda kendisini gösterdi. Pek çok gayrimenkul projesi dünyada en yaygın iki sertifika olan Leed ve Breeam sertifikasını aldı ya da alma başvurusunda bulundu. 2013 yılında Türkiye’nin Leed sertifikalı projeler açısından dünyada ilk 10 ülke arasında olduğunu ortaya çıkardı. USGBC verilerine göre, Türkiye toplam 237 Leed sertifikalı projesiyle dünyada 9. sırada yer aldı. Bu konuda listenin başında 45 bin 539 sertifikayla ABD, 4 bin 375 sertifikayla Kanada, bin 586 sertifikayla ise Hindistan geliyor.

Haber görseline ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Kaynak: Star Gazetesi,  02.02.2014

Altensis'ten Haberler için tıklayın