Yeşil Binalara Teşvik Geliyor

GYODER tarafından düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi’ne katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın kentte, küçük ama insan sağlığına ve konforuna değer veren daha kaliteli ve yeşil binalar yapmasını önermesi sektör profesyonellerince olumlu karşılandı. Topbaş’ın kendi enerjisini üreten, çevre dostu faktörleri kullanan binalara teşvik ve ayrıcalıklar gelebileceğini söylediğini hatırlatan, Altensis firması kurucu ortaklarından Emre Ilıcalı, konunun birinci […]

13 Aralık 2013

GYODER tarafından düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi’ne katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın kentte, küçük ama insan sağlığına ve konforuna değer veren daha kaliteli ve yeşil binalar yapmasını önermesi sektör profesyonellerince olumlu karşılandı.

Topbaş’ın kendi enerjisini üreten, çevre dostu faktörleri kullanan binalara teşvik ve ayrıcalıklar gelebileceğini söylediğini hatırlatan, Altensis firması kurucu ortaklarından Emre Ilıcalı, konunun birinci ağızdan gündeme gelmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Ilıcalı, ülkemizde yeni çıkan Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’nin bir sonucu olarak iyi seviyede enerji performansına sahip binalara birtalam teşvikler ve kolaylıklar sağlanabileceğini anlattı. Bu konuda teşviklerin en yaygın olduğu ABD’den örnekler veren Ilıcalı şunları söyledi:  “Bürokratik işlemlerde (ruhsat, onay, izin) öncelik harçlarda indirim uygulanabilir. Örneğin Chicago Şehrinde LEED sertifikasına aday projeler bunu belgelendirdiği takdirde, 15 gün gibi kısa sürelerde yapı ruhsatı alabiliyor.

Haberin devamına ulaşmak için linke tıklayınız.

Kaynak: Hürriyet Ek – 13.12.2013

Altensis'ten Haberler için tıklayın