Kadıköy Belediyesi İlçeyi Çevre Dostu Araçlarla Temizleyecek

Kadıköy’de Evsel Atıklar, Hibrid ve Elektrikli çöp kamyonları ile gürültüsüz ve egzoz gazı olmadan toplanacak. Kadıköy Belediyesi 2012 tarihinde ilk adımı atarak, karbondioksit salınımını azaltan, küresel ısınmaya karşı çevreyi korumaya yönelik, 15 adet çevre dostu elektrikli binek araç kullanmaya başlamıştı.  İstanbul’da elektrikli araç kullanan ilk Belediye ünvanına kavuşmuş olan Kadıköy Belediyesi şimdi de İstanbul’da diğer […]

6 Mayıs 2013

Kadıköy’de Evsel Atıklar, Hibrid ve Elektrikli çöp kamyonları ile gürültüsüz ve egzoz gazı olmadan toplanacak.

Kadıköy Belediyesi 2012 tarihinde ilk adımı atarak, karbondioksit salınımını azaltan, küresel ısınmaya karşı çevreyi korumaya yönelik, 15 adet çevre dostu elektrikli binek araç kullanmaya başlamıştı.  İstanbul’da elektrikli araç kullanan ilk Belediye ünvanına kavuşmuş olan Kadıköy Belediyesi şimdi de İstanbul’da diğer Belediyelere örnek olacak bir adım daha atıyor. 5 adet mini %100 elektrikli evsel atık toplama aracı, 7 adet hibrid sistemli hidrolik sıkıştırmalı evsel atık toplama aracı ve 3 adet sistemli hidrolik sıkıştırmalı evsel atık toplama aracını törenle hizmete sokuyor.

Daha önce meclis kararı ile Kadıköy’de geri dönüşümlü torba, evsel atık yağların ve e-atıkların toplanılması gibi çevre duyarlılığına önemli katkılar sağlayan Kadıköy Belediyesi Renaullt’dan alınan 15 elektrik motorlu Fluence Z.E aracın ardından, 15 adet yeni nesil elektrikli ve hybrıd Mercedes Benz Axor evsel atık toplama aracı kullanmaya başlayacak.

Tören sırasında anahtarı teslim alacak olan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, elektrikli araçların test sürüşünü de gerçekleştirecek.

Elektrikli araçlar, belediyeye konulan elektrik şarz istasyonunda şarz edilebilecek.

 Kaynak: Kadıköy Gazetesi / 26 Nisan 2013
Genel için tıklayın