İklim görüşmelerinde ikinci tur

45 ülkenin Çevre Bakanları ve iklim uzmanları Bonn’da ikinci kez bir araya geldi. Pazar günü Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Meksika Devlet Başkanı Felipe Calderon tarafından açılışı yapılan görüşmeler başladı. Kopenhag’da yapılan Dünya İklim Konferansı’ndan ülkeleri bağlayıcı bir iklim anlaşması çıkmamıştı. Konferansta sadece ülkelerin kendiliklerinden iklimi koruyucu tedbirler almaları hususunda mutabakat sağlanabildi. 2012 yılında süresi […]

6 Mayıs 2013

45 ülkenin Çevre Bakanları ve iklim uzmanları Bonn’da ikinci kez bir araya geldi. Pazar günü Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Meksika Devlet Başkanı Felipe Calderon tarafından açılışı yapılan görüşmeler başladı.

Kopenhag’da yapılan Dünya İklim Konferansı’ndan ülkeleri bağlayıcı bir iklim anlaşması çıkmamıştı. Konferansta sadece ülkelerin kendiliklerinden iklimi koruyucu tedbirler almaları hususunda mutabakat sağlanabildi. 2012 yılında süresi dolacak olan Kyoto Protokolü’nün yerine geçecek yeni anlaşma da taslaklaştırılamadı. Bu amaçla aralık ayında, Meksika’nın Cancun kentinde yapılacak iklim konferansı öncesi, ülkelerarası güven ortamının yeniden sağlanması ve bir eylem takvimi oluşturması için Bonn’da ikinci kez bir araya gelindi.

Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız..

Kaynak: DW / 03 Mayıs 2013

Genel için tıklayın