Türkiye’nin ilk LEED for HOMES sertifikası Altensis yönetiminde alındı.

  Zekeriyaköy’de inşaa edilen GÜLNAR EVLERİ  projesi, Türkiye’nin İLK LEED for HOMES sertifikalı projesi oldu. Yüksek katlı konutlar ve Ticari binalara verilen diğer LEED sistemlerinden ayrılan LEED for HOMES özellikle düşük katlı konutlar ve müstakil villalar için geliştirilmiş bir değerlendirme sistemi.  LEED for Homes sisteminde diğer LEED sistemlerindeki merkezi denetlemeden farklı olarak, aday  konutlar LEED […]

21 Mart 2013

38

 

Zekeriyaköy’de inşaa edilen GÜLNAR EVLERİ  projesi, Türkiye’nin İLK LEED for HOMES sertifikalı projesi oldu. Yüksek katlı konutlar ve Ticari binalara verilen diğer LEED sistemlerinden ayrılan LEED for HOMES özellikle düşük katlı konutlar ve müstakil villalar için geliştirilmiş bir değerlendirme sistemi.  LEED for Homes sisteminde diğer LEED sistemlerindeki merkezi denetlemeden farklı olarak, aday  konutlar LEED tarafından yetkilendirilmiş LEED GREEN RATER lar tarafından denetleniyor.

Bu kapsamda başında beri Altensis tarafından LEED for Homes yönetim ve denetleme hizmetleri verilen GÜLNAR EVLERİ projesi, gereklilikleri sağlayarak GOLD seviyesinde LEED for Homes sertifikası aldı. Bu proje aldığı sertifikayla, sadece yüksek katlı, kompleks ticari yapıların değil,  tek ailelik müstakil vilların bile yüksek maliyetlere ihtiyaç duymadan sürdürülebilirlik adına gerekli adımı atabileceğinin ve katkı sağlayabileceğinin ispatı oldu.

 

Altensis kurucularından, aynı zamanda  Türkiye’nin ilk  LEED GREEN RATER ları Emre Ilıcalı ve Berkay Somalı  böyle farklı ve öncü projede görev almaktan büyük mutluluk duyduklarını ve benzer projelerin Türkiye’nin dört bir yanında çoğalacağını  belirttiler.

Proje hakkında ayrıntılı bilgi için: www.gulnarevleri.com

 

Altensis'ten Haberler için tıklayın