Hastanelere Yeşil Standart

Sağlık Bakanlığı’nın 200 yatak ve üzeri kapasitedeki tüm hastanelerde uluslararası yeşil bina sertifika sistemi olan LEED’i zorunlu hale getirmesiyle, yeşil binaların kapsamı genişliyor. Çevre dostu yeşil binaların sadece ofis ve konut alanında kalmaması gerektiğinin altını çizen Altensis Projeler Koordinatörü Yeşil Bina uzmanı Berkay Somalı, Sağlık Bakanlığı Genelgesi ile bu sürecin, yeşil hastanelerin yaygınlaşmasına paralel olarak […]

2 Şubat 2013

Sağlık Bakanlığı’nın 200 yatak ve üzeri kapasitedeki tüm hastanelerde uluslararası yeşil bina sertifika sistemi olan LEED’i zorunlu hale getirmesiyle, yeşil binaların kapsamı genişliyor.

Çevre dostu yeşil binaların sadece ofis ve konut alanında kalmaması gerektiğinin altını çizen Altensis Projeler Koordinatörü Yeşil Bina uzmanı Berkay Somalı, Sağlık Bakanlığı Genelgesi ile bu sürecin, yeşil hastanelerin yaygınlaşmasına paralel olarak hızlanacağını belirtti.

Berkay Somalı, “Birkaç sene içerisinde, Altensis’in danışmanlığı kapsamında halihazırda devam etmekte olan yeşil hastane projelerinin tamamlanmasıyla Türkiye’nin toplamda 5 bin yatağın üzerinde kapasiteye sahip yeşil hastaneleri olacak” dedi.

Haber görseline ulaşmak için tıklayınız

Kaynak: Milliyet Emlak / 02 Şuıbat 2013

 

Altensis'ten Haberler için tıklayın