Yeni binalara yağmur suyundan yararlanma şartı

Kentsel dönüşümle ‘ekolojik’ şehirler oluşturulacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yeni yapılacak binalar için güneş ve rüzgar enerjisi kullanımı ve yağmur suyundan yararlanma şartı getirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümle ekolojik şehirler kurmayı hedefliyor. Yeni binalarda bahçeli ve parklı site yapımına ağırlık verilecek; rüzgâr enerjisi, güneş enerjisi ve yağmur suyundan istifade şartı koşulacak. Kentsel dönüşümün hedeflerinden biri […]

27 Kasım 2012

Kentsel dönüşümle ‘ekolojik’ şehirler oluşturulacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yeni yapılacak binalar için güneş ve rüzgar enerjisi kullanımı ve yağmur suyundan yararlanma şartı getirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümle ekolojik şehirler kurmayı hedefliyor. Yeni binalarda bahçeli ve parklı site yapımına ağırlık verilecek; rüzgâr enerjisi, güneş enerjisi ve yağmur suyundan istifade şartı koşulacak. Kentsel dönüşümün hedeflerinden biri de kişi başına düşen yeşil alanı dünya standartlarının üzerine 18 metrekareye çıkarmak olacak. Ekolojiyi desteklemek için belirli bölgelerde endemik hayat kurulacak. O bölgeye özel bitkiler yetiştirilecek, hibrit araçlar getirilecek.

Haberin devamı için tıklayınız

 

Kaynak: Sabah Emlak / 27 Kasım 2012

Genel için tıklayın