Sürdürülebilir Cephe Sistemleri Semineri Düzenlendi

EKODesign 2012 kapsamında Altensis yürütücülüğünde ‘Sürdürülebilir Cephe Sistemleri’  semineri düzenlendi… Yeşil bina danışmanlık ve mühendislik firması Altensis tarafından yürütülen yarım günlük ‘Sürdürülebilir Cephe Sistemleri’ semineri; sürdürülebilir  cephe sistemleri konusunu, mimarlık, enerji verimliliği, günışığı, akustik,  konstrüksiyon ve maliyet unsurları üzerinden ele aldı. Cephe danışmanıSalih Sekban ile İki Design Group mimarı Murat  Kader‘in tecrübelerini paylaştığı seminerde, estetik, […]

14 Nisan 2012

EKODesign 2012 kapsamında Altensis yürütücülüğünde ‘Sürdürülebilir Cephe Sistemleri’  semineri düzenlendi…

Surdurulebilir Cephe Sistemleri Semineri

Yeşil bina danışmanlık ve mühendislik firması Altensis tarafından yürütülen yarım günlük ‘Sürdürülebilir Cephe Sistemleri’ semineri; sürdürülebilir  cephe sistemleri konusunu, mimarlık, enerji verimliliği, günışığı, akustik,  konstrüksiyon ve maliyet unsurları üzerinden ele aldı. Cephe danışmanıSalih Sekban ile İki Design Group mimarı Murat  Kader‘in tecrübelerini paylaştığı seminerde, estetik, statik ve  malzeme, konstrüksiyon ve maliyet başlıkları değerlendirildi. Bu bağlamda camın  statik dayanımı, cephelerde rüzgar ve deprem yükü konularına da  değinildi.
Atölye kapsamında, Altensis Enerji Yöneticisi Serkan  Emin, cephe sistemlerinde ‘Enerji Verimliliği’ ve ‘sürdürülebilir  cephe’ konuları üzerine yoğunlaşırken Altensis Akustik Birimi Baş Mühendisi Murat Tan da ‘Akustik’ konularına vurgu yaptı. Bu bağlamda bina  kabuklarında akustik performans konusu; dışarıdaki aktivitelerin bina içindeki  huzuru etkilemesi, bina içi yalıtım ve bina içindeki gürültünün dışarıya akması konuları çerçevesinde detaylandırıldı.

Altensis'ten Haberler için tıklayın