Bolu FSC sertifikası aldı

Bolu Aladağ Orman İşletme Şefliği Türkiye’de bir ilki başararak, FSC (Orman Yönetim Konseyi) sertifikası aldı. Türkiye’de ilk kez Bolu’nun aldığı FSC sertifikası ile Türkiye’nin dünya pazarında rekabet ortamında payının artacağı belirtilirken, orman köylüsü de kazancını artıracak. Aladağ Orman İşletme Şefliği’nin aldığı FSC sertifikasının teslim töreni Gazelle Otel’de yapıldı. Törene Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, Bolu […]

29 Kasım 2011

Bolu Aladağ Orman İşletme Şefliği Türkiye’de bir ilki başararak, FSC (Orman Yönetim Konseyi) sertifikası aldı.

Türkiye’de ilk kez Bolu’nun aldığı FSC sertifikası ile Türkiye’nin dünya pazarında rekabet ortamında payının artacağı belirtilirken, orman köylüsü de kazancını artıracak.

Aladağ Orman İşletme Şefliği’nin aldığı FSC sertifikasının teslim töreni Gazelle Otel’de yapıldı. Törene Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, Bolu Valisi İbrahim Özçimen, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, daire müdürleri ve davetliler katıldı.

Düzenlenen sertifika töreninde ilk olarak ‘Bolu Ormanları’ konulu bir slayt gösterisi düzenlendi. Programda açılış konuşmasını yapan Orman Bölge Müdürü Sırrı Köstereli, FSC sertifikası almak için çalışmaların bir buçuk yıl sürdüğünü söyledi ve Türkiye’de sadece Aladağ Orman İşletme Şefliği’nin aldığı sertifika ile ormanlarımızın sürekliğinin artmasını sağlayacaklarını dile getirdi.

Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu ise Bolu’nun orman alanında bir ekol olduğunu söyledi. Avrupa pazarında artık sertifikasız bir ürün satmanın mümkün olmadığını söyleyen Kurtulmuşlu, şöyle konuştu: “Biz sertifika işini Bolu’dan başlattık. Bolulu, tüm şehirlerimize örnek olacak bir çalışmaya imza attı. Bu belge ile Avrupa pazarında payımız artacak, orman köylülerimiz daha fazla kazanacak ve ormanlarımız daha da zenginleşecektir.” Bolu Valisi İbrahim Özçimen de FSC sertifikasının alımında emeği geçenlere teşekkür ederek, sertifikayı ormanların gerçek sahibi olan orman köylülerinin sonuna kadar hak ettiğini söyledi.

“Demek ki orman köylülerimiz ormanlarımıza sahip çıkıyor” diyen Özçimen, “Bundan ilk olarak orman köylülerimiz faydalanacak. Orman köylüsünün kazancı doğal olarak artacak. Bu sertifika sadece pazar payı ile ilgili değil. Bu sertifika ile ormanlarda çalışan orman köylülerimizin ve ekiplerimizin güvenliği arttı. Bu sertifikayı almak için ormanda çalışanların güvenliğini de sağlamak gerekiyor.”

Ayrıca, bu sertifikayı almakla Bolu ormanlarının temiz olduğunu kanıtladıklarını söyleyen Vali Özçimen, eşsiz doğal güzelliklere sahip ve özellikle hafta sonları Bolu’ya gelen tatilcilerin daha temiz bir doğa bırakması gerektiğini, aksi takdirde bu sertifikanın geri alınabileceğini ifade etti.

Kaynak: Sabah Gazetesi Internet Sitesi

Sektörden Haberler için tıklayın