Türkiye’nin ilk LEED Existing Building Sertifikası Altensis’ten

Altensis’in süreç yönetimini yaptığı Soyak Holding binası, Existing Buildings kategorsinde ilk LEED sertifikasını almaya hak kazandı. Soyak, dünyanın en önemli yeşil bina sertifikalarından biri olarak kabul edilen Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik “LEED” sertifikasını almak için 6 farklı konu başlığında çalışmalarını sürdürdü. Sürdürülebilir Arazi, Su Verimliliği, Enerji ve Atmosfer, Malzeme & Kaynaklar, İç Mekan […]

15 Ağustos 2011

Altensis’in süreç yönetimini yaptığı Soyak Holding binası, Existing Buildings kategorsinde ilk LEED sertifikasını almaya hak kazandı.

Soyak, dünyanın en önemli yeşil bina sertifikalarından biri olarak kabul edilen Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik “LEED” sertifikasını almak için 6 farklı konu başlığında çalışmalarını sürdürdü.

Sürdürülebilir Arazi, Su Verimliliği, Enerji ve Atmosfer, Malzeme & Kaynaklar, İç Mekan Yaşam Kalitesi ve inovasyon kapsamında 53 puan alarak “Gümüş” seviyede sertifika almaya hak kazanan Soyak; hedeflediği yeşil dönüşüm sürecinde, enerji verimliliğinden su tasarrufuna kadar sürdürülebilir yaşama destek veren birçok uygulamayı hayata geçirdi.

Holding Binası’nda ön plana çıkarttığı toplu ulaşım, ışık kirliliğini azaltma, su verimliliği, enerji verimliliği, sera gazı emisyonlarını takip ve azaltma, çevre dostu malzeme satınalma, atık takip ve geri dönüşüm, bina içi yaşam kalitesini yükseltme uygulamaları ile varolan binalar kategorisinde LEED sertifikasına değer görülen Soyak; bu uygulamalarla, enerji ve su kullanımında tasarruf etmeyi hedefliyor.

Projenin detayları için tıklayın

Altensis'ten Haberler için tıklayın