• Gold

Altensis'in Verdiği Hizmetler

• LEED Danışmanlık & Yönetimi • Enerji Verimliliği Mühendislik Desteği • Enerji Modellemesi & Simülasyonu • Gün-ışığı Modellemesi • Commissioning Koordinasyonu • LEED Dokümantasyonu

Proje Sahibi Teknopark İstanbul Kapalı Alanı 41650 m²
Projenin Yeri Kurtköy, İstanbul Sertifika Tipi LEED v4 BDC

Altensis'in Verdiği Hizmetler

• LEED Danışmanlık & Yönetimi • Enerji Verimliliği Mühendislik Desteği • Enerji Modellemesi & Simülasyonu • Gün-ışığı Modellemesi • Commissioning Koordinasyonu • LEED Dokümantasyonu

Proje Sahibi Teknopark İstanbul
Projenin Yeri Kurtköy, İstanbul
Kapalı Alanı 41650 m²
Sertifika Tipi LEED v4 BDC

Teknopark İstanbul 3. Etap projelerinden biri olan ve ikiz bloklar olarak tasarlanan 9C-10C AR&GE Ofis blokları, yeşil bina sertifikasyonunu başarıyla tamamlayarak LEED v4 Building Design and Construction: New Construction kategorisinde GOLD seviyesinde sertifika almaya hak kazanmıştır. Böylece Teknopark İstanbul içerisinde, çevreye verilen zararı azaltmak, enerji ve su tasarrufu sağlamak ve çalışan refahını artırmak hedefiyle ilerleyen bir proje binası daha tamamlanmıştır.

Tasarım aşamasından itibaren yeşil bina ve sürdürülebilirlik hedefleri ile inşa edilen Teknopark Ar-Ge blokları, sağlıklı, çevreye duyarlı ve modern bir yapı olma özelliğini göstermektedir.

Proje kapsamında okulda kullanılan tüm servis sistemlerinde enerji verimliliği ön planda tutulmuştur ve Amerikan Enerji Verimliliği Standardı’na (ASHRAE 90.1) göre referans bir binaya kıyasla %17 enerji verimliliği sağlanmıştır.

İç mekanda su kullanımının azaltılması için hem verimli su armatürleri kullanılmıştır hem de projede tasarlanan yağmur suyu toplama sistemi ile ger kazanılan su rezervuarlarda kullanılmaktadır. Böylece su armatürlerine dayalı su tüketiminde uluslararası EPA (Environmental Protection Agency) standartlarına göre %48’in üzerinde su tasarrufu sağlanması hedeflenmiştir. Projede yer alan ve yüksek su tüketen soğutma kulesi şartlandırma kimyasalları ise, korozyonu ve tortuyu önleyecek ve sirkülasyon suyunu koruyacak şekilde belirlenmesi de diğer su verimliliği önlemlerinden birini oluşturmaktadır.

Proje çevresinde, bitki türü çeşitliliği ile biyoçeşitliliğin artırılması düşünülmüş olup ve peyzaj tasarımı aynı zamanda kullanıcıların açık alanlarda aktif zaman geçirmesini sağlayacak ortamı sunmaktadır. Ayrıca Teknopark İstanbul master planında yer alan bisiklet yolu ağına entegre bisiklet parkı imkanı sağlanmış olup, bisiklet kullanıcıları için duş imkanı bulunmaktadır. Düşük emisyonlu ulaşıma teşvik edilmesine önem verilmekte olup, elektrikli araç şarj istasyonları da proje içinde sağlanmıştır.

Binada kullanılan malzemelerinin seçiminde EPD (Environmental Product Declarations) belgeli ve geri dönüştürülmüş içerikli malzeme kullanılmasına özen gösterilmiştir ve inşaat süreci boyunca ortaya çıkan atıklar geri dönüşüme gönderilerek atık sahasına giden miktar azaltılmıştır. Böylece, inşaat endüstrisinin neden olduğu çevreye olumsuz etkilerin azaltılmasına katkıda bulunulmuştur.

Bina içinde sağlıklı çalışma ortamının sağlanması önceliklendirilmiş olup, ASHRAE 62.1 standardına uygun mekanik havalandırma sistemi tasarlanmıştır. Bina kullanıcılarının iç mekanlarda optimum günışığından yararlanabilmesi ve dış mekanla görüş bağlantısının kesilmemesini dikkate alan bir cephe tasarımı yapılmıştır. Böylece hem iç alanlarda hem de bina çevresindeki açık alanlarda nitelikli ve sağlıklı bir çevre yaratılarak kullanıcı memnuniyetini artıran bir ortam yaratılmaya çalışılmıştır.