STYRONIT EPD belgesini alarak Türkiye’deki ilk EPD sertifikalı ısı yalıtım sıva ürünlerini üreten firma oldu.

Yapi Enerji Doğal Yalıtım Malzemeleri San. ve Tic. A.Ş (STYRONIT), Tuzla İstanbul Fabrikasında üretilen ısı yalıtım sıvaları için EPD (Environmental Product Declaration) belgesini alarak Türkiye’deki ilk EPD sertifikalı ısı yalıtım sıva ürünlerini üreten firma oldu. Ürünlerinin çevresel performanslarını şeffaflıkla beyan eden Styronit, çevre bilincine sahip firma olduğunu kanıtladı. Türkiye’nin önde gelen yeşil bina ve sürdürülebilirlik […]

2 June 2016

Yapi Enerji Doğal Yalıtım Malzemeleri San. ve Tic. A.Ş (STYRONIT), Tuzla İstanbul Fabrikasında üretilen ısı yalıtım sıvaları için EPD (Environmental Product Declaration) belgesini alarak Türkiye’deki ilk EPD sertifikalı ısı yalıtım sıva ürünlerini üreten firma oldu. Ürünlerinin çevresel performanslarını şeffaflıkla beyan eden Styronit, çevre bilincine sahip firma olduğunu kanıtladı.
Türkiye’nin önde gelen yeşil bina ve sürdürülebilirlik danışmanlık firması olan ALTENSİS’in yoğun çalışmaları sonucu hazırlanan bu EPD belgesinde beşikten kapıya (cradle-to-gate) kadar ki tüm süreçlerin potansiyel çevresel etkileri deklare edilmiştir. Alman Yapı ve Çevre Enstitüsü (IBU) EPD programı tarafından verilen bu belge, uluslararası geçerliliğe sahiptir.
EPD Belgesine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Environmental Product Declaration


 

EPD’ler Hakkında
ISO 14040-44 Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi çalışması temel alınarak hazırlanan EPD’lerde, ürün veya servisin potensiyel çevresel performansları değerlendirilmektedir. Tip III’de yer alan bu çevre etiketi, ISO 14025’e göre tanımlanmaktadır. Çevresel ürün beyanına sahip olan ürünler, yeşil bina pazarında (LEEDv4, BREEAM) ilave puanlar kazandırarak avantajlar sağlamaktadır.
İlaveten, Yapı Malzemeleri Yönetmeliği’nde doğal kaynakların sürdürülebilir olması gerekliliği ve bunun da Çevresel Ürün Beyanı (EPD) ile yapılabileceği belirtilmektedir.

Altensis'ten Haberler için tıklayın