Gayrimenkul Sektörü İçin Sürdürülebilir Büyüme Önemli

Haberin görseline ulaşmak için lütfen tıklayınız. Kaynak: Ekovitrin Dergisi, 01.02.2015 2015 seçim yılı. Ülkemizin ekonomisi eskisi gibi seçimler ile birebir bağlantılı gitmese de yatırımcıların ajandasında hala bir oranda yer tuttuğu bilinen bir gerçek. Hızla değişen bir gündem var. Bu gündem zaman zaman kısmi oranda ekonomiyi de etkileyebiliyor. Bu yüzden, kısa vade için nasıl bir resim ortaya çıkacağına […]

1 February 2015
Haberin görseline ulaşmak için lütfen tıklayınız.
Kaynak: Ekovitrin Dergisi, 01.02.2015

2015 seçim yılı. Ülkemizin ekonomisi eskisi gibi seçimler ile birebir bağlantılı gitmese de yatırımcıların ajandasında hala bir oranda yer tuttuğu bilinen bir gerçek. Hızla değişen bir gündem var. Bu gündem zaman zaman kısmi oranda ekonomiyi de etkileyebiliyor. Bu yüzden, kısa vade için nasıl bir resim ortaya çıkacağına dair fikir belirtmek iddialı olur.

 

Kentsel Dönüşüm ve Yeşil Binalar

Çağımızda ülkeler ekonomik olarak birbirlerine çok bağlı ve bunu son finans krizinde hep beraber gördük. Bu yüzden küresel açıdan ele alırsak, Amerikan Merkez Bankası’nın parasal genişlemeyi yavaşlatmaya başlatması ve ileriki bir tarihte tamamen durduracak olması finansman maliyetini ileriki dönemlerde bir nebze arttırma potansiyeli taşıyor.

 

Gayrimenkul sektörü yatırımcılarının karar süreçleri içerisinde önemli bir yer tutan finansman olanakları bu açıdan eskisi kadar cazip fırsatlar sunmayabilir. Fakat, orta ve uzun vadede Türkiye’nin kentsel dönüşüm projesini devam ettirmesi ve bunu da sürdürülebilir büyüme stratejisi kapsamında yeşil binalar ve yeşil kentler yolu ile yapması durumunda pozitif beklentilere sahip olabiliriz. Bunun için kamunun ve sektörel derneklerin eşgüdümünde oluşturulacak sürdürülebilir büyüme stratejisi altında çıkarılacak kanun ve yönetmeliklerin önemli bir mihenk taşı olacağına inanıyoruz.

 

Sadece gönüllülük esası ile yeşil binalar hareketi bir ölçeğe kadar büyüyüp gelişebilir ama tabana yayılması zaman alır. Bu yüzden, hem firma olarak hem yeşil bina sektörünü temsil eden dernekler olarak hem de topyekun gayrimenkul sektörü olarak kamu üzerinde bu anlamdaki taleplerimizi yoğunlaştırmak zorunda olduğumuzu düşünüyoruz.

 

Altensis Kurucu Ortağı - Serkan EMİN
Altensis'ten Haberler için tıklayın