Yeşil Bina Köşesi – LEED ve BREEAM sistemleri

Haberin görseline ulaşmak için lütfen tıklayınız. Kaynak: Dünya Gazetesi, 22.01.2015 Yeşil bina belgeleri – sertifikaları ne anlama gelir? Hangi belge daha değerlidir? Yeşil binalara giden yolun aşamalarının iyi planlanarak bir proje disiplininde yönetilmesi gerekmektedir. Bu noktada, yeşil bina yapımını çevreye olan bütün etkileri ile ele alıp bütünsel bir yaklaşımla inceleyen, bir yol haritası çizen ve uluslararası standartlarına entegre […]

22 January 2015
Haberin görseline ulaşmak için lütfen tıklayınız.
Kaynak: Dünya Gazetesi, 22.01.2015

Yil bina belgeler– sertifikaları ne anlama gelir? Hangi belge daha değerlidir?

Yeşil binalara giden yolun aşamalarının iyi planlanarak bir proje disiplininde yönetilmesi gerekmektedir. Bu noktada, yeşil bina yapımını çevreye olan bütün etkileri ile ele alıp bütünsel bir yaklaşımla inceleyen, bir yol haritası çizen ve uluslararası standartlarına entegre eden, dünyaca kabul edilmiş ve uygulanmakta olan değerlendirme ve sertifikasyon sistemlerinden faydalanılması pratik ve etkili bir çözüm olarak ortaya çıkmaktadır.

Bu sistemlerin en yaygın bilinenleri ABD çıkışlı LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) ile lngiltere çıkışlı BREEAM (BRE Environmental Assessment Method) sistemleridir. Her iki sistemin de ortak amacı insanların kendilerine yeni yaşama ve çalışma yerleri yaratırken bir sonraki nesillerin hayatlarını kötü yönde etkileyecek ürünlerden ve uygulamalardan kaçınmalarını sağlamaktır.

Altensis'ten Haberler için tıklayın